Tragedie în fotbalul din Belgia! O fostă vedetă a unei echipe din prima ligă a murit pe teren în urma unui stop cardiac

2 luni in urmă 28

  • Liga 1: Voluntari - Academica Clinceni, vineri, 18:30, Digi Sport 1

  • Liga 1: CFR Cluj - Farul, vineri, 21:30, Digi Sport 1

Tragedia fotbalistului francez este foarte similară cu situația prin care a trecut Christian Eriksen în timpul primei partide disputate de Danemarca la EURO 2020, atunci când s-a prăbușit pe gazon în urma unui stop cardiac.

Franck Berrier a pus punct carierei de fotbalist în urmă cu doar doi ani, dar acesta este considerat un nume important în istoria clubului KV Ostend, unde a evoluat între 2013 și 2018. După retragere, acesta și-a continuat activitatea la KV Ostend unde a fost numit antrenor secund.

Cu mare tristețe și neputință, am aflat de moartea de moartea vedetei clubului, Franck Berrier. Acesta s-a stins din viață în urma unui stop cardiac în timpul unui meci de fotbal. Le dorim apropiaților multă putere în aceste momente grele”, a fost anunțul clubului KV Ostend.

De-a lungul carierei, Berrier a evoluat la formații precum Cannes, Zulte Waregem, Standard Liege, KV Ostent și KV Mechelen.

Tragedia lui Berrier aduce aminte de povestea lui Christian Eriksen. Mijlocașul s-a prăbușit pe teren în timpul meciului cu Finlanda. Danezul a putut fi resuscitat datorită intervenției promte a coechipierului Simon Kjaer și a echipei medicale.

Eriksen a fost apoi operat pe inimă la un spital din Copenhaga și i s-a implantat un defibrilator cardiac intern, pentru a-i fi monitorizat permanent ritmul bătăilor inimii.

Potrivit cotidianului italian Corriere dello Sport, în momentul în care s-a revăzut cu coechipierii de la Inter, Eriksen le-a spus acestora că va reveni pe teren în aproximativ 4-5 luni.

În acest moment, nu se știe exact cum va reuși danezul să joace din nou pentru echipa de club. Conform regulamentului, mijlocașul nu va avea voie să participe în nicio competiție oficială din Italia, atât timp cât poartă defibrilatorul cardiac montat recent.

Etichete: belgia , christian eriksen , kv ostende , franck berrier
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă