Tragedie fără margini în Neamț. Bebeluș de cinci luni, mort după ce pătuțul în care dormea a luat foc. Ce se întâmplase cu o zi înainte

1 lună in urmă 1

Un incendiu devastator a avut loc în cursul zilei de luni, după ce pătuțul unui bebeluș a luat foc. Tragedia s-a petrecut în localitatea Bălușești, județul Neamț. În casă se aflau mama și cei trei copii ai familiei, însă cei mici se aflau singuri în camera în care a izbucnit focul. Mezinul familiei, un bebeluș de cinci luni, nu a avut nicio șansă să scape.

De la ce a izbucnit incendiul

Tragedia s-ar fi petrecut pe data de 18 ianuarie, în jurul orei 14:00, din cauza jarului căzut din soba prevăzută fără sistem de închidere. Cel care se afla cel mai aproape de sobă a fost bebelușul familiei, peste care a căzut jarul, moment în care pătuțul și hainele bebelușului au luat foc.

Din acel moment, incendiu s-a răspândit în casă, iar mama a reușit cu greu să evacueze ceilalți doi copii aflați în cameră, cu vârsta de doi și trei ani.

În urma apelului efectuat imediat la 112, pompierii romașcani s-au prezentat cu mai multe autospeciale de stingere, dar și cu o ambulanță SMURD. În ciuda eforturilor disperate de a salva bebelușul, medicii care au găsit bebelușul în stop cardio-repsirator au fost nevoiți să declare decesul acestuia.

Ce au transmis autoritățile

Potrivit primelor informații, motivul morții ar fi mai degrabă cauzat de intoxicație și nu de arsurile de la nivelul membrelor inferioare.

”Prin apel la 112, în jurul orei 14:40, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui incendiu la o locuință din localitatea Bălușești, comuna Icușești.

La locul solicitării s-au deplasat pompierii romașcani cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD TIM și pompieri voluntari din cadrul SVSU Icușești.

Pompierii voluntari din cadrul SVSU Icușești au localizat incendiul care s-a manifestat în interiorul unei camere dintr-o locuință, cu degajare mare de fum.

În interiorul camerei erau trei copiii minori. Aceștia au fost evacuați de mama lor până la sosirea forțelor de intervenție.

Forțele de intervenție au găsit la fața locului un sugar de 5 luni în stop cardio-respirator, cu arsuri la nivelul membrelor inferioare. Din păcate, copilul nu a răspuns manevrelor de resuscitare, medicul de pe ambulanța SMURD declarând decesul.

În urma incendiului a ars patul care se afla în imediata apropiere a sobei. Cauza probabilă de producere a acestui incendiu a fost jarul/scântei căzut din sistemele de încălzire”, a transmis ISU Neamt, potrivit tvneamt.ro.

Vezi imagini cu camera incendiată în galeria foto.

Copil uitat de mamă la -32 de grade

Un alt caz cutremurător a zguduit întreaga Rusie după ce o tânără mamă de 22 de ani și-a lăsat copiii de un an, respectiv patru ani, într-o casă părăsită, la -32 de grade. Ambii copii se află în stare foarte gravă la spital, în timp ce mama ar putea primi o condamnare la închisoare pentru 20 de ani.

În acest moment, medicii depun toate eforturile pentru a salva băiețelul de un an, acesta suferind de hipotermie acută. Femeia a declarat că a fost obligată să-și părăsească copiii în casă după o ceartă avută cu concubinul mamei sale.

The post Tragedie fără margini în Neamț. Bebeluș de cinci luni, mort după ce pătuțul în care dormea a luat foc. Ce se întâmplase cu o zi înainte appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă