Tragedie aviatică: un avion militar s-a prăbușit, într-o zonă rezidențială

1 lună in urmă 18

 un avion militar s-a prăbușit, într-o zonă rezidențială / Foto: Arhivă Tragedie aviatică: un avion militar s-a prăbușit, într-o zonă rezidențială / Foto: Arhivă

Doi piloţi militari americani au fost salvaţi şi spitalizaţi, duminică, după ce avionul lor de antrenament s-a prăbuşit în curtea unei reşedinţe dintr-un cartier din apropiere de Fort Worth, statul Texas.

LUNI, 20 SEPTEMBRIE 2021, 07:41

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: REALITATEA.NET

Trei case au fost avariate în suburbia Lake Worth, unde piloţii s-au ejectat înainte ca micul lor avion al US Navy să se prăbuşească în vecinătatea unui colegiu.

"Niciun locuitor nu a fost rănit. Ambii piloţi au fost transportaţi de urgenţă la spital", a declarat presei şeful pompierilor din Lake Worth, Ryan Arthur.

"Acest incident ar fi putut fi mult mai grav, ştiind că avionul s-a prăbuşit într-o zonă rezidenţială din Lake Worth", a adăugat el, precizând că, din fericire, avionul s-a prăbuşit într-o curte din spatele unei locuinţe, evitând orice impact direct asupra unei case.

Comandamentul de antrenament aeronaval american (CNATRA) a explicat că un aparat T-45C Goshawk al Marinei, un avion de antrenament folosit adesea pe portavioane, s-a prăbuşit la aproximativ două mile (trei kilometri) de o bază militară din Fort Worth, scrie agerpres.ro.

"Pilotul instructor este în stare stabilă. Starea elevului aviator al Marinei nu se cunoaşte, dar este în viaţă şi primeşte tratament", a scris el pe Twitter.

Piloţii efectuau un zbor de antrenament de rutină de pe aeroportul internaţional din Corpus Christi, la aproximativ 400 de mile spre sud. "Cauza accidentului este necunoscută" şi face obiectul unei anchete, potrivit CNATRA.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă