Tragedia weekend-ului, un elicopter militar s-a prăbuşit în munţi. Au murit toate cele şapte persoane aflate la bord

1 lună in urmă 32

Un elicopter militar utilitar Bell al Forțelor Aeriene Filipineze (PAF) s-a prăbușit pe o plantaţie de orez din apropierea orașului Malaybalay, provincia Bukidnon, toate cele șapte persoane aflate la bord pierzându-şi viaţa, după cum relatează Inquirer.

Generalul maior Andres Centino, comandantul Diviziei a 4-a de Infanterie a Armatei, a declarat că elicopterul Bell UH-1H „Huey”, cu numărul indicativ 517, era unul dintre cele două elicoptere aflate în misiunea de aprovizionare a unei unităţi a Brigăzii 403 Infanterie, staționată într-o bază montană din localitatea Impasugong, aflată la 64 de kilometri de Malaybalay.

Citeşte şi Doi părinţi decedaţi şi trei copii răniţi grav, după ce un elicopter s-a prăbuşit pe o plajă din Noua Zeelandă

Cele două elicoptere efectuaseră deja două drumuri către Impasugong și au decolat de la baza lor din Malaybalay pentru o a treia cursă, când pilotul elicopterului din spate a văzut fum venind de la elicopterul din faţă, în timp ce treceau peste Barangay Busdi. Pilotul elicopterului de înaintare, identificat de sursele din anchetă ca fiind locotenent colonelul Arnie Arroyo – foto sus, secondat de copilotul locotenent Caabay, a informat prin radio că se va întoarce la bază, dar când să efectueze manevra de întoarcere „primul elicopter militar s-a prăbuşit în bot”, a spus Centino. „Pilotul s-a asigurat că nu se va prăbuşi peste un grup de case şi de aceea a ajuns în plantaţia de orez”, a adăugat el.

Patru dintre cei aflați la bord erau membri ai personalului PAF, în timp ce trei erau membri ai armatei din baza de la Malaybalay.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă