Tragedia unui preot român infectat COVID: a murit într-un spital din Italia, după săptămâni de luptă cu boala

1 săptămână in urmă 12

Miercuri, 13 Octombrie 2021, ora 10:51

35 citiri

 a murit într-un spital din Italia, după săptămâni de luptă cu boala

Custodele Sfintei Mănăstiri din Assisi (Umbria), preotul român Ion Ciuraru, a decedat la secția de Terapie Intensivă a spitalului din Assisi.

Fusese infectat cu SARS-CoV-2 de câteva săptămâni, iar în ultima perioadă fusese internat la secția de terapie intensivă unde a și decedat marți, 12 octombrie, potrivit sanfrancescopatronoditalia.it.

În septembrie, preotul Ciuraru și-a îngropat mama.

De săptămâni întregi, preotul român lupta împotriva virusului care i-a provocat în cele din urmă moartea, la vârsta de numai 54 de ani.

La începutul lunii septembrie, preotul Ciuraru și-a îngropat mama.

Cine a fost preotul Ion Ciuraru

Potrivit Catholica.ro, Pr. Ion Ciuraru s-a născut la data de 18 august 1967, în comuna Valea Seacă, jud. Bacău. A urmat școala primară și gimnazială în comuna natală, după care a frecventat Școala de cantori de la Iași. În 1990 este admis în Postulandatul franciscan din localitatea Nisiporești, iar în luna octombrie a aceluiași an, intră în Noviciatul franciscan din localitatea Luizi-Călugăra, jud Bacău, pe care îl încheie cu profesiunea simplă, la data de 18 septembrie 1991.

În anii care au urmat, 1991-1996, și-a continuat formarea filosofică și teologică la Institutul Teologic Franciscan din Roman și la Facultatea Pontificală „Sfântul Bonaventura” din Roma. La 8 septembrie 1995 face profesiunea solemnă, intrând definitiv în Ordinul Fraților Minori Conventuali. A fost sfințit preot la 22 iunie 1997 la Roman, de către PS Petru Gherghel, Episcop de Iași. După hirotonire s-a reîntors la Roma pentru a-și finaliza studiile de specializare în Teologie Morală la Academia Alfonsiana, din cadrul Universității Pontificale Lateran. În perioada 1998-1999 a fost guardian al Conventului „Sf. Francisc din Assisi” din Roman și profesor de Teologie Morală la Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan din aceeași localitate.

În perioada 2000-2008 a fost Ministru provincial al Provinciei „Sf. Iosif” a Fraților Minori Conventuali din România. După expirarea mandatului de Ministru provincial, între anii 2008-2017 a activat în comunitățile din Rivotorto și Sacro Convento din Assisi (Italia), având responsabilitățile de secretar și vicar custodial. În 2017 s-a reîntors în țară fiind numit paroh al Parohiei „Nașterea Sf. Fecioare Maria” din localitatea Hălăucești, jud. Iași. La 1 septembrie 2020 a primit din partea superiorilor obediența pentru Sacro Convento din Assisi.

Citeste si:

Mașina de pompieri trimisă preventiv în curtea spitalului COVID din Timișoara a fost chemată înapoi. Ce motive de răzgândire invocă șefii ISU

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ISU Timiş a anunţat, sâmbătă, 9 octombrie, că şi-a retras autospeciala de stingere şi echipajul aferent din curtea Spitalului de Boli...

 „Cei care după 7 zile în care au stat acasă fără nici un tratament, cu afectări pulmonare de peste 60% și saturații mici”

Medicul Laura Zarafin, specialist ATI la Spitalul Colentina afirmă că pacienţii care ajung la Terapie Intensivă, după 7-10 zile în care au stat acasă fără niciun tratament şi ajung cu...

Sursa: Ziare.com

DigiSport.ro

Digi24.ro

Adevarul.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă