Tragedia de la Victor Babeș. STS spune că medicii au sunat la la 112 la aproape o oră de la producerea evenimentului

1 lună in urmă 26

Medicii de la Victor Babeș au sunat la 112 la o oră după ce sistemul de alimentare cu oxigen s-a defectat. Foto/InquamMedicii de la Victor Babeș au sunat la 112 la o oră după ce sistemul de alimentare cu oxigen s-a defectat. Foto/Inquam

Realitatea PLUS a solicitat Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) date despre apelurile la 112 venite de la Victor Babeș. Conform STS, au fost efectuale două apeluri, primul la ora 17:29, la mai mult de o oră de când a fost sesizată problema cu alimentarea cu oxigen de la instalația TIR-ului ATI.

MARŢI, 13 APRILIE 2021, 14:59

SURSĂ: Realitatea PLUS

AUTOR: Iulian Budușan

Firma care se ocupă de sistemul de alimentare cu oxigen de la TIR-ul ATI a făcut prima sesizare că aparatele nu funcționează la ora 16:25. Însă, medicii de la Victor Babeș au sunat la numărul de urgență 112 abia la ora 17:29. Următorul apel a fost efectuat la 17:40.

„Ca urmare a solicitării dumneavoastră privind evenimentul de la Spitalul Victor Babeș din București, vă informăm că, în data de 12.04.2021, s-au înregistrat două apeluri la numărul de urgență 112, la orele 17:29 și 17:40, efectuate de către un cadru medical. În ambele situații, apelantul a cerut legătura direct cu medicul coordonator SMURD din Centrul Municipal Integrat pentru Situații de Urgență București-Ilfov. Operatorul 112 a transferat imediat apelul de voce către coordonatorul medical din dispeceratul București-Ilfov”, se arată în comunicatul Serviciului de Telecomunicații Sepeciale.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă