Tragedia de la Spitalul Movila, Ploiești - Care este starea de sănătate a pacienților transferați. Noi date despre asistenta rănită

3 săptămâni in urmă 28

Intervenție pompieri incendiu - imagine cu notă sugestivă Intervenție pompieri incendiu - imagine cu notă sugestivă

Cei 15 pacienți transferați din secția exterioară a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Ploiești sunt, în acest moment, în stare stabilă și au rămas internați în unitatea sanitară unde primesc asistență medicală de specialitate. Unul dintre pacienți se află internat în secția ATI, iar ceilalți 14 într-o secție medicală COVID-19.

JOI, 11 NOIEMBRIE 2021, 09:38

SURSĂ: Realitatea.NET AUTOR: Dana Bărăgan

Cadrul medical care a fost transferat în această dimineață la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca București se află, în prezent, în evaluare medicală. Acesta are arsuri pe o suprafață de aproximativ 20% din suprafața corporală și a solicitat să nu fie transmise public alte informații despre starea sa de sănătate.

La Spitalul Județean de Urgență Ploiești, Inspecția Sanitară de Stat a efectuat acțiuni de verificare în ultimii doi ani, în conformitate cu competențele deținute.

În anul 2020, au fost aplicate 10 amenzi în valoare de 65 000  lei, din care pentru Sectia de Boli Infecțioase - laborator analize medicale a fost aplicată o amendă  de 3000 lei pentru gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor medicale.

În cadrul controlului efectuat în luna august 2021 de către inspectorii sanitari, unitatea sanitară ploieșteană a fost amendată cu suma de 20.800 lei pentru deficiențe legate de procesul de dezinfecție și de aplicarea  protocoalelor privind dezinfecția și curățenia. La secția exterioară nu au existat deficiențe constatate în acest an.

Menționăm că, în conformitate cu ultimele informații primite de la reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență, unitatea sanitară nu are autorizație la incendiu.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă