Traficanți de migranți, arestați în urma unei operațiuni de amploare a polițiștilor spanioli. Un membru al rețelei, reținut în România

4 săptămâni in urmă 20

JOI, 04 NOIEMBRIE 2021, 19:24

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: REALITATEA.NET

Poliţia spaniolă a destructurat o reţea suspectată de traficarea a sute de migranţi pakistanezi care tranzitau în condiţii periculoase în Uniunea Europeană la bordul unor camioane, o operaţiune care a permis arestarea a 15 persoane, au anunţat joi autorităţile, relatează AFP.

Reţeaua internaţională a recrutat migranţi pakistanezi în tabere de refugiaţi din Bosnia-Herţegovina care încercau să ajungă în Italia sau în Spania, a anunţat într-un comunicat Europol, care a participat la operaţiune împreună cu poliţia spaniolă.

Traficanții cereau fiecărui migrant între 5.000 şi 8.000 de euro pentru călătorie.

Reţeaua, cu sediul în Spania, este posibil să fi introdus clandestin „cel puţin 400 de migranţi” în Uniunea Europeană în ultimele luni, un trafic care ar fi adus peste 2 milioane de euro, a informat poliţia spaniolă.

Este posibil ca gruparea de traficanți să fie existat „de mai mulţi ani şi numărul migranţilor să fie superior”, mai precizează aceasta în comunicat.

Polițiști din șase state din Europa au participat la operațiune

Operaţiunea, la care au luat parte poliţiile bosniacă, croată, greacă, italiană, franceză şi română, a permis arestarea a 15 persoane, între care şeful reţelei. Dintre aceste 15 arestări, 12 au avut loc în Spania şi câte una în Croaţia, Slovenia şi România.

Un camion care transporta 77 de migranţi pakistanezi ascunşi într-o ascunzătoare de 8 mp a fost interceptat în Croaţia, a indicat poliţia spaniolă.

În octombrie 2019 descoperirea unui camion în care se aflau trupurile neînsufleţite a 39 de persoane, în apropiere de Londra, a scos la lumină riscurile pe care implică transporturile clandestine de migranţi şi lipsa totală de scrupule a anumitor traficanţi.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă