Traficantă de droguri româncă, urmărită internațional, reținută la Constanța. Cât primea pentru un transport

2 luni in urmă 1


Nicoleta Toma, 46 de ani, face obiectul unui mandat european de extrădare ce a fost înregistrat la Curtea de Apel Constanța, emis de Parchetul de pe lângă Înaltul Tribunal din Toulouse. Românca, reținută la Constanșța, era dată în urmărire de autoritățile din Franța pentru infracțiuni la regimul stupefiantelor, a informat ziarul Replica.


Nicoleta Toma, de loc din Târnăveni, făcea parte dintr-o rețea care făcea trafic de stupefiante pe teritoriul Franței.


Procedând la percheziționarea a două de autovehicule, ofițerii vamali au găsit șapte genți conținând mai multe ”cărămizi” de iarbă de cannabis, învelite în plastic și împachetate în plastic incolor, în greutate de 99 de kg, și patru genți cu cărămizi de cannabis de 90 kg, în cea de-a doua mașină în care se afla și Nicoleta Toma.


Toma a declarat că a participat aproximativ doi ani la activități având ca obiect traficul de stupefiante, desfășurate între Spania și Italia în împrejurările în care acestea erau organizate de către dealeri români.


Ea primea 500 euro pe călătorie, iar pentru acest ultim transport realizat în cadrul unui convoi alcătuit din șase mașini, i-a fost dată suma de 2.000 euro.


În urma cercetărilor efectuate au fost identificate toate autovehiculele implicate în transportul de droguri supravegheat.


Instanța a a luat act de consimțământul la predare al persoanei Nicoletei Sorina Toma și a admis cererea de punere în executare a mandatului european de arestare emis la 26 februarie 2019 de către Parchetul de pe lângă Înaltul Tribunal din Toulouse – Franța.


Totodată, instanța a dispus predarea persoanei către autoritățile judiciare din Franța, cu respectarea regulii specialității predării, în vederea executării restului de pedeapsă de trei ani închisoare rămas de executat din pedeapsa de 4 ani închisoare aplicată prin sentința penală din data de 6 decembrie 2018 a Tribunalului penal din Toulouse.


Românca era urmărită pentru săvârșirea a șapte infracțiuni:


import ilegal de droguri - trafic,transport ilegal de droguri,posesie ilegală de droguri,participare la un grup infracțional cu scopul de a pregăti, infracțiune penală pedepsită cu 10 ani închisoare,contrabandă cu lucruri interzise în grup organizat,transport de bunuri care reprezintă amenințare la sănătatea publică,posesie de bunuri care reprezintă amenințare la sănătatea publică fără autorizare.
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă