Trafic feroviar întrerupt în Elveția, între Lausanne și Geneva, după ce calea ferată s-a surpat din cauza unor lucrări la rețeaua de apă

2 săptămâni in urmă 15


Celebrul muncitor „Dorel” a apărut și în Elveția! O gaură sub șine, pe linia care leagă Lausanne de Geneva, paralizează circulația trenurilor începând de marți, 9 noiembrie, după ce o companie privată a săpat un puț la zece metri sub calea ferată pentru a monta o conductă, a explicat ziarul Blick.


Traficul feroviar între Geneva și Lausanne, în dreptul localității Tolochenaz, rămâne întrerupt și miercuri, a anunțat compania națională de transport feroviar din Elveția (SBB). Căile ferate încercaseră să reia circulația garniturilor în această dimineață, cu o limită de viteză de 20 de kilometri pe oră, însă manevrele de test au dovedit că demersul ar pune în pericol călătorii.


Potrivit SBB, întreruperea se datorează „deteriorării șinei”. Traseul este complet intrerupt intre Allaman si Morges, a declarat purtătorul de cuvânt al SBB, Frédéric Revaz, pentru Blick. În acest moment, trenurile regionale vor asigura legătura între Geneva și Allaman și între Lausanne și Morges. Conectarea se face prin autobuze.


Conexiunea feroviară a fost întreruptă de marți, la ora 17.10, după ce șinele s-au surpat. O companie privată a săpat un puț la zece metri sub șină pentru a monta o conductă de apă. Forțele de intervenție sunt la fața locului și încearcă să repare linia.


L'interruption de la ligne #CFF entre #Lausanne et #Genève devrait durer juqu'en fin de soirée. L'incident est dû à un affaissement en bordure de voie à Tolochenaz (VD). Un trou s'est même formé sur la voie. De nombreux trains sont supprimés https://t.co/IUbYJXZJJm pic.twitter.com/X66K1Em58a

— RTSinfo (@RTSinfo) November 9, 2021
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă