Totul pentru Leo Messi: FC Barcelona ia în considerare cumpărarea unei echipe din MLS pentru a-l convinge să rămână!

1 lună in urmă 2

Planul celor de la FC Barcelona este ca Messi să semneze un contract nou cu echipa calană și, după expirarea lui, să plece să joace în campionatul din SUA, dar la un club deținut chiar de gruparea blaugrana.

Contractul starului argentinian expiră în vară și el este liber să negocieze cu orice echipă în acest moment.

Candidatul pentru președinția clubului blaugrana Xavi Vilajoana se află în spatele planului de a îndeplini visul lui Leo Messi de a juca în SUA: vrea ca FC Barcelona să cumpere o echipă!

Leo Messi s-ar putea retrage din activitate în MLS, după ce a declarat că visează să joace într-o bună zi în campionatul de fotbal de peste Ocean.

El a spus recent că este foarte dornic să se mute în Statele Unite și să ajungă să joace în MLS înainte de a renunța la cariera de fotbalist profesionist.

Cu toate acestea, în vară ar putea fi prea devreme pentru fotbalistul de 33 de ani să ia drumul SUA și cei de la AS vorbesc despre un plan menit să îl țină pe jucător în Spania, până când va fi gata pentru a face mutarea.

Se spune că Xavi Vilajoana, candidat la președinția cluului, dorește o franciză MLS sub umbrela Barcelonei, care ar permite o tranziție transparentă peste Atlantic atunci când Messi va dori să o facă.

Bomba ar fi, de fapt, alta: aducerea lui Luis Suarez!

Acest plan presupune și readucerea uruguayanului Luis Suarez, de la Atletico Madrid, la viitoare echipă, pentru a reface cuplul sudamerican de atacanți care a adus atâtea performanțe pentru clubul catalan.

Cumpărarea unei echipe din MLS este un proces extrem de costisitor. Atunci când St. Louis City și Sacramento Republic vor completa campionatul de fotbal din SUA, în 2023, nicio altă franciză nu va mai fi acceptată. Aceasta înseamnă că Vilajoana va trebui să cumpere o echipă care există deja.

Manchester City îi poate oferi deja lui Messi această variantă datorită conexiunilor pe care le are cu New York City FC.

Cei de la Barcelona au mai încercat sub conducerea lui Joan Laporta să cumpere o franciză MLS, în 2009, dar nu au reușit să ajungă la o înțelegere pentru fondarea unui club care să aibă cartierul general în Miami.

The post Totul pentru Leo Messi: FC Barcelona ia în considerare cumpărarea unei echipe din MLS pentru a-l convinge să rămână! appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă