Totul despre pompele submersibile: caracteristici, utilizare și avantaje

1 lună in urmă 19

Sezonul ploios aduce cu sine inundații și scurgeri care pot fi combătute numai prin echiparea gospodăriilor cu pompe de apă de calitate. Dintre toate pompele de apă, pompele submersibile sunt și cele mai populare, datorită multiplelor întrebuințări pe care acestea le au: de la întreținerea grădinilor și a peluzelor, până la drenarea apei nedorite din subsol.

Cauți o soluție potrivită pentru locuința ta? Poti gasi o gamă largă și accesibilă de pompe submersibile pentru apă de la Shop-einstal.ro, disponibile atât online, cât și în magazinul fizic.

Caracteristicile, modurile de utilizare și avantajele pompelor submersibile

  • Ce sunt pompele submersibile?

Pompele submersibile sunt un echipament de transport și circulație a unui volum mare de apă. După cum sugerează și numele, principala trăsătură a acestui tip de pompă este faptul că este special concepută pentru a fi scufundată în lichidul care urmează să fie pompat. Astfel, aceasta poate fi utilizată în ape de suprafață, dar și sub nivelul solului.

În general, pompele submersibile sunt alcătuite din plastic sau oțel inoxidabil. Componentele acestora au proprietăți anticorozive, nepoluante și rezistente la apă. Pompele submersibile au dimensiuni diferite, de la mici la mari, în funcție de scopul pentru care sunt utilizate.

  • Unde se pot folosi?

În general, pompele submersibile sunt folosite la irigarea grădinilor și a culturilor agricole din zonele rurale. Acestea mai pot fi utilizate la scară industrială, în fabrici sau pe șantiere de construcții.

Însă cea mai întâlnită întrebuințare este alimentarea cu apă a locuințelor. O pompă din această categorie are rolul de a menține apa în mișcare și de a asigura că apa va ajunge în gospodăriile oamenilor cu presiune bună și în cantitățile potrivite.

 caracteristici, utilizare și avantaje
  • Ce tip de pompă să cumpăr?

În general, există două tipuri de pompe ce se deosebesc prin tipul de apă pe care o pompează. Pe de o parte, pompele submersibile pentru apă curată sunt folosite la extragerea apei potabile din puțuri forate, fântâni sau rezervoare. Acestea pot fi utilizate și pentru apa de ploaie, cu mențiunea ca apa să nu prezinte impurități.

Pe de altă parte, pompele submersibile pentru apă murdară au proprietatea de a procesa apa care conține nisip, pământ sau alte particule grele. Rotorul din partea de jos a pompei prelucrează și taie astfel de impurități, astfel încât să poată fi ușor drenate și, în final, eliminate.

  • Ce avantaje au pompele submersibile?

Pompele submersibile prezintă o varietate de avantaje. În comparație cu hidrofoarele, care folosesc mai multă energie electrică și ridică apa la suprafață prin aspirație, pompele submersibile sunt mai economice, folosind presiunea apei extrase pentru a o ridica.

De asemenea, pompele submersibile sunt mai silențioase, mai prietenoase cu mediul și nu necesită depozitarea într-o cameră tehnică. Nu în ultimul rând, pompele submersibile sunt mai fiabile decât alte pompe datorită sigiliilor speciale care opresc reziduurile să ajungă la motor.

În concluzie, pompele submersibile sunt un echipament extrem de eficient și economic pentru mutarea unui volum mare de apă. Odată instalate, aceste pompe au durată de viață lungă și pot fi folosite cu încredere atât în scop casnic, cât și profesional.

Sursa foto: Pinterest.com

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă