Totul despre noul vaccin antiCOVID care ajunge în România. Ce reacţii adverse are şi pentru cine este recomandat!

1 lună in urmă 2

Totul despre noul vaccin antiCOVID care ajunge în România. În cadrul conferinței de presă de marți, 23 februarie, președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiță, a vorbit și despre vaccinul Covid-19 de la Johnson&Johnson.

„Este un alt tip de vaccin, pot să vă spun că nu sunt reacţii adverse mai severe, poate mai dese. La a doua doză rata de efecte adverse este mult mai redusă. Repet, ţine de reactonigitatea vaccinului. Este important de reţinut beneficiul pe care îl obţinem după vaccinare, repet la a doua doză reacţiile sunt mult mai reduse.

Din punct de vedere medical, aș putea spune că dacă avem prima doză și aceasta are un efect de booster. Cu siguranță există beneficii și după prima doză chiar dacă a fost administrată doar prima doză. Sunt peste 40.000 de voluntari pentru vaccin, momentan nu știm despre o categorie anume de vârstă. Profilul de siguranță este similar cu cel al resturilor vaccinurilo, nu știm de alte reacții adverse față de acestea.

Fiind un vaccin tot pe bază vector viral, are avantajul administrării unei singure doze de vaccin. Datele de eficacitate au fost validate la toate categoriile de vârstă, deci ar putea fi o opțiune foarte bună de pildă pentru aceste centre mobile care merg în localitățile izolate, care nu au acces la un centru de vaccinare. Va ușura activitatea de vaccinare prin faptul că nu mai trebuie să te întorci pentru doza de rapel. Practic, ne va permite accelerarea campaniei de vaccinare chiar și pentru aceste situații particulare.”, a declarat președintele CNCAV, marți. Sunt discuții pe care le avem, nu este ceva finalizat din punct de vedere strategic… Poate să reprezinte o opțiune foarte bună și pentru persoanele aflate în izolare sau nedeplasabile de la domiciliu. Schema de vaccinare este mult simplificată, vorbim de o singură doză.”, a mai spus medicul Valeriu Gheorghiță.

Citeşte şi: Apare un nou vaccin antiCOVID în România. Se va administra într-o singură doză şi este similar cu cel de la Astra Zeneca. Anunţul făcut de Valeriu Gheorghiţă

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă