Toți șoferii trebuie să știe asta! Este sau nu legal detectorul de radar în România? Ce spune Codul Rutier

2 săptămâni in urmă 20

Toți șoferii trebuie să știe asta! Este sau nu legal detectorul de radar în România? Detectorul de radar un dispozitiv electronic folosit de șoferi pentru a păcăli aparatele radar ale poliției rutiere.

Toți șoferii trebuie să știe asta! Este sau nu legal detectorul de radar în România?

Scopul principal al unui astfel de dispozitiv este acela de a identifica din timp și de la distanță aparatele radar ale poliției, instalate pe șosele. Detectoarele radar au pătruns pe piața din România de mai bine de 15 ani și pot fi achiziționate și în prezent fără nici o restricție!

Noi reguli pentru şoferi! Aţi putea ajunge la închisoare dacă faceţi aceste modificări la autoturisme. Modificări şi pentru maşinile cu volan pe dreapta

Astfel, până în momentul de față, Codul Rutier nu a suferit modificări în această privință, astfel că detectoarele de radar nu sunt interzise în România, scrie ProMotor. Important este că utilizarea aparatelor de detectare a radarelor poliției este perfect legală, iar achiziționarea unui model mai scump și mai performant oferă avantajul detectării aparatelor radar de la o distanţă mai mare.

Dispozitivul este interzis prin lege în alte țări europene precum Belgia, Croația, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Italia, Olanda, Norvegia, etc. În unele state europene este ilegală doar utilizarea detectorului de radar într-un vehicul în mișcare, nu și deținerea unuia.

Atenţie, şoferi! Când trebuie să schimbaţi cauciucurile în sezonul rece ca să nu primiţi amendă

Singurele aparate considerate ilegale pe teritoriul României sunt cele antiradar. De aceea, legislația în vigoare interzice comercializarea și utilizarea aparatelor antiradar. Motivul pentru care sunt interzise este că aceste dispozitive permit șoferilor să circule cu orice viteză prin dreptul aparatului radar al poliției deoarece emit un semnal fals de bruiaj ce determină imposibilitatea afişării vitezei corecte!

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă