Toți românii trebuie să știe asta. Greșeala pe care o faci când gătești și îți umfla factura la gaze

2 săptămâni in urmă 13

Greșeala pe care o faci când gătești și îți umfla factura la gaze.  Deși cuptorul este din ce în ce mai folosit, ar trebui să evităm utilizarea sa dacă nu e imperios necesar. Motivul? Acesta consumă mult, având în vedere că preparatele se fac mai greu într-un astfel de proces.

Putem folosi oale sub presiune pentru a face economie la gaz. Acestea reduc din timpul de gătit chiar și cu 75%, iar în timpul acesta poți avea cu totul și cu totul alte activități.

Mai mult decât atât, dacă știi că ai câteva produse de dezghețat, încearcă să nu folosești aragazul cu setarea specială, ci să-ți faci planul meselor cu o zi înainte și astfel să lași de seara la dezghețat carnea sau legumele pe care le dorești.

Proiectul de lege care prevede plafonarea prețurilor la energie și compensarea facturilor a fost adoptat de Parlament, măsurile urmând să se aplice de la 1 noiembrie, după ce legea va fi promulgată de președintele Klaus Iohannis. Pe lângă consumatorii casnici, prețurile plafonate se vor aplica și unor noi categorii de consumatori, precum spitalele (publice și private), unitățile de învățământ (publice și private), creșele (publice și private), ONG-urile, furnizorii de servicii sociale publici și privați și unitățile de cult.

Astfel, prețurile vor fi plafonate la cel mult 1 leu/kWh pentru energia electrică și la cel mult 0,37 lei/kWh pentru gaze naturale.

De asemenea, facturile vor fi compensate cu cel mult 0,291 lei/kWh, în cazul energiei electrice și cu cel mult 33% din valoarea componentei prețului gazelor naturale.

Guvernul estimează că 6 milioane de familii din România vor beneficia de aceste reduceri care vor apărea direct în facturi, fără că oamenii să facă vreun demers. Astfel, prețurile vor fi plafonate la cel mult 1 leu/kWh pentru energia electrică și la cel mult 0,37 lei/kWh pentru gaze naturale.

De asemenea, facturile vor fi compensate cu cel mult 0,291 lei/kWh, în cazul energiei electrice și cu cel mult 33% din valoarea componentei prețului gazelor naturale.

Guvernul estimează că 6 milioane de familii din România vor beneficia de aceste reduceri care vor apărea direct în facturi, fără că oamenii să facă vreun demers.

Citește și: Greșeala pe care toți românii trebuie să o evite. Setarea frigiderului care poate bubui factura la energie

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă