Toți parlamentarii USR își vor prezenta marți demisia pentru a nu beneficia de pensie specială (surse)

3 luni in urmă 11

​​Toți parlamentarii USR își vor da mâine demisia pentru a nu beneficia de pensii speciale, au declarat pentru HoNews.ro surse din partid. Decizia a fost luată după ce inițiativa USR de eliminare a pensiilor speciale nu s-a materializat.

USR are 38 de parlamentari: 25 de deputați și 13 senatori.

USR a avut un proiect de eliminare a pensiilor speciale care nu a trecut de parlament. La fel s-a întâmplat cu propunerea de impozitare.

Programul de guvernare prezentat de USR-PLUS prevede eliminarea pensiilor speciale și calcularea tuturor pensiilor după același sistem. „Egalitatea românilor în fața pensiei înseamnă la contribuție egală, pensie egală. Eliminarea tuturor pensiilor speciale și recalcularea lor, în cazul categoriilor profesionale (exemplu: militari) care nu au avut contribuții, pe baza unei contribuții implicite la veniturile pe care le-au avut de la Stat. În cazul în care unele nu se pot elimina, se va aplica impozitarea cu 90% a tuturor pensiilor speciale peste pragul de cinci pensii minime cumulate”, se arată în programul de guvernare propus de USR-PLUS.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă