Tot mai mulți români, înșelați de hackeri în numele unor bănci CUNOSCUTE. Cum acționau

1 lună in urmă 1

Imagine de arhivăImagine de arhivă

Hackerii au găsit noi metode de a păcăli românii ca să-și dezvăluie datele bancare și să-i lase fără bani în conturi. Mai exact, spun specialiștii, hackerii se folosesc de numele a 6 bănci renumite din țara noastră și trimit email-uri cu scopul de a-i convinge pe oameni să acceseze linkuri sau să descarce fișiere periculoase, relatează Realitatea PLUS. 

MIERCURI, 24 FEBRUARIE 2021, 13:40

SURSĂ: Realitatea.PLUS

AUTOR: REALITATEA.NET

Specialiștii ne recomandă să folosim doar paginile de internet ale ale băncilor la care avem conturi și să evităm să deschidem link-uri primite prin e-mail, mai ales dacă nu știm sigur de la cine provin acestea. Totul pentru a evita să ajungem în situația mai multor români care au primit e-mail-uri de la hackeri care s-au dat drept angajați ai unor bănci cunoscute.

Specialiștii care au depistat acest atac cibernetic spun că mesajele primite de români erau scrise coerent și îi îndemnau pe aceștia să își actualizeze datele personale sau să descarce extrase de cont, totul prin intermediul unui link. Acolo, cei care picau în plasă introduceau datele personale și astfel hackerii primeau acces la conturi, pe acre le puteau golii în voie. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă