Tot mai mulți oameni se confruntă cu anxietate și depresie din cauza pandemiei de coronavirus

5 luni in urmă 23


În
timp ce numărul de îmbolnăviri și de morți de COVID-19 crește
în Statele Unite, iar pandemia nu dă semne că ar dispărea, tot
mai mulți oameni se confruntră cu stres, anxietate și depresie,
potrivit CNN.


Peste 6,7 milioane de cazuri de coronavirus au fost înregistrate în SUA și aproape 200.000 de oameni au murit de COVID-19. Cu toate că multe state au început să ridice din restricții, foarte mulți oameni încă întâmpină probleme în ceea ce privește reluarea vieții sociale.


Teama că am putea fi infectați e mai mare decât îngrijorarea că pandemia ne afectează viața cotidiană

Un studiu american realizat pe un eșantion de peste 6.500 de persoane arată că mai mulți factori au agravat starea negativă a oamenilor.


Anxietatea și depresia sunt asociate mai degrabă cu expunerea personală.


„Teama că am putea fi infectați cu coronavirus este mai mare decât îngrjijorarea că pandemia ne afetează viața personală”, spun specialiștii citați de CNN .


Riscul de depresie este mult mai ridicat în rândul celor diagnosticați deja cu probleme psihice.


Un impact îl au și pierderea suljbei din cauza pandemiei de coronavirus și frecvența cu care oamenii sunt expuși la informații contradictorii din media.


O persoană petrece în medie șapte ore pe zi citind știrile. Cu cât petrece mai mult timp făcând asta, cu atât devine mai stresată, au descoperit cercetătorii.


Noi recorduri de cazuri în SUA

Specialiștii spun că pandemia de coronavirus este departe de a se termina, scrie CNN.


Statele Unite continuă să număre din ce în ce mai multe îmbolnăviri și să atingă noi recorduri zilnice. Utah a atins vineri peste 1.100 de infectări, iar guvernatorul Gary Herbert a decis să prelungească starea de urgență până în 20octombrie.


Și Wisconsin a atins vineri un nou record: peste 2.500 de noi cazuri. Autoritățile au făcut apel la oameni să stea acasă, să păstreze distanța unii față de alții și să poarte măști de protecție.


Comunitățile de culoare, cele mai afectate de pandemie

Rata de spitalizare în rândul comunităților de culoare din SUA este mai mare decât în rândul albilor, spune chirurgul Jerome Adams, citat de CNN, și asta din cauza condițiilor sociale.


Pandemia nu a făcut decât să exploateze diferențele culturale și de trai dintre comunitățile persoanelor de culoare și restul societății, explică el.


„Distanțarea fizică și telemunca sunt extrem de importante pentru a preveni răspândirea virusului, însă doar unul din cinci afro-americani și unul din șase hipsanici au o slujbă care să le permită asta”, spune Adams.


Oamenii de culoare locuiesc, de cele mai multe ori, cu familii numeroase, în aglomerări urbane, și folosesc transportul în comun, continuă medicul.


Toate acestea, combinate, alături de alți factori, creează un risc major de răspândire a unui virus contagios precum COVID-19.

Medic din SUA:


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă