Topul țărilor de unde cei mai mulți români își cumpără mașini second hand

1 lună in urmă 11

Românii preferă mașinile second hand de import. Consideră că sunt construite și întreținute mai bine decât modelele similare de la noi, iar prețurile lor sunt cu până la 50 de procente mai mici, arată un studiu carVertical.

Germania ocupă primul loc în topul statelor de unde cei mai mulți români importă mașini. Una din două vehicule second hand este germană.

Pe locul doi este Belgia cu aproape 15 procente dintre mașinile aduse de afară.

Locul trei este ocupat de Olanda, în timp ce Italia este abia pe locul 4, în ciuda comunităților mari de români, iar Franța pe locul 5.

Mașinile second hand aduse din străinătate s-ar putea scumpi

Mașinile la mâna a doua aduse din străinătate s-ar putea scumpi în următoarea perioadă. Guvernul a decis în ultima ședință în care a avut puteri depline că toți samsarii de autovehicule sunt obligați să înscrie personal mașinile la RAR, înainte de a le vinde. Autoritățile spun că statul a pierdut mai bine de un miliard de lei în ultimii 5 ani, prin neplata TVA-ului de către cei care aduc mașini din străinătate și le vând mai departe. Cei vizați spun că sunt luate în vizor marile firme, care au făcut adevărate averi din neplata acestei taxe către stat.

Editor : A.P.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă