Top 5 destinații de vacanță pentru luna septembrie. Unde pot călători familiile cu copii

1 lună in urmă 20

Școala va începe pe 13 septembrie cu prezență fizică pentru toți elevii, mai rămân deci câteva zile pentru o ultimă vacanță la soare, înainte de întețirea restricțiilor de călătorie din cauza pandemiei de COVID-19. Bulgaria, Cipru, Turcia și Egipt rămân destinațiile de vacanță ideale pentru luna septembrie, spun specialiștii în travel.

„Preferințele s-au schimbat în funcție de evoluția pandemiei de COVID-19 și de noile restricții ale fiecărei țări. Călătoriile sunt cu atât mai dificile pentru familiile cu copii, pentru că, așa cum știm, cei mici fac parte din categoria de vârstă nevaccinată sau în cea mai mare proporție netrecută prin boală și, prin urmare, sunt cei mai sensibili la toate condițiile de călătorie, care se tot schimbă. De aceea, suntem foarte precauți atunci când alegem o listă de recomandări pentru turiști”, spune Nicoleta Ungureanu, marketing manager Europa Travel. 

Top destinații de vacanță pentru familiile cu copii în septembrie

Bulgaria 

„Principala destinație pe care am recomandat-o și pe care turiștii au ales-o, în acest sezon care este aproape de final, a fost Bulgaria. Aceasta este una dintre destinațiile cele mai accesibile pentru famiile care doresc să călătorească cu copiii și să beneficieze de servicii all inclusive. 

Majoritatea hotelurilor au piscine și locuri speciale de joacă pentru copii, precum și programe variate de entertainment. De asemenea, Bulgaria a fost pe lista verde pe tot parcursul acestui sezon și călătoriile aici s-au realizat în regim normal, fără riscuri”, punctează specialista. 

Bulgaria rămâne o destinație accesibilă pentru familiile cu copii care vor să călătorească înainte de începerea noului an școlar, pe 13 septembrie. 

„Deși lucrurile s-au schimbat de la 1 septembrie, căci Bulgaria a intrat în scenariul galben, vestea bună este că, în cazul Bulgariei, copiii cu vârste sub 12 ani sunt exceptați de la orice obligație. Prin urmare, pot călători în continuare fără probleme. Iar pachetele pentru un sejur de 7 nopți, în Nisipurile de Aur, de exemplu, pornesc de la 400 euro/familie”. 

Top 5 destinații de vacanță pentru luna septembrie. Unde pot călători familiile cu copiiMajoritatea hotelurilor din Bulgaria au piscine și locuri speciale de joacă pentru copii. Foto: Shutterstock

Cipru 

Cipru este o altă destinație ideală pentru luna septembrie, în special Cipru de Sud, cu stațiunile Larnaca, Ayia Napa și Limassol. Cipru rămâne în continuare în categoria verde și, prin urmare, nu se impune dovada unui rezultat negativ al unui test PCR sau autoizolarea la revenirea în țară. 

Top 5 destinații de vacanță pentru luna septembrie. Unde pot călători familiile cu copiiCipru este o altă destinație ideală pentru familiile cu copii. Foto: Shutterstock

Turcia 

Pe lista destinațiilor recomandate famiilor cu copii se află și Turcia, recunoscută pentru resorturile all inclusive. 

„Recomandăm în special stațiunile din Antalya, precum Side, Lara, Belek și Kemer, dar și stațiunile de la Marea Egee, precum Kusadasi, Bodrum sau Marmaris. Pentru Antalya, de exemplu, o familie cu doi copii poate rezerva un sejur de 7 nopți cu tarife pornind de la 1.389 euro”, spune Nicoleta Ungureanu.

Top 5 destinații de vacanță pentru luna septembrie. Unde pot călători familiile cu copiiTurcia, pe lista destinațiilor recomandate famiilor cu copii. Foto: Shutterstock

Egipt 

Egipt a fost printre preferatele turiștilor, în primăvara acestui an, iar luna septembrie este cea mai potrivită pentru o vacanță alături de copii, înainte de începerea noului an școlar. 

„Stațiunile Sharm el Sheikh și Hurghada au fost în topul preferințelor în această primăvară. Odată cu luna septembrie, atunci când temperaturile încep să scadă și să se apropie de valori suportabile, pentru că lunile de vară nu sunt recomandate, din cauza căldurii extreme, cu siguranță Egipt își va relua locul în topul preferințelor. Și, din nou, aceste stațiuni sunt foarte bogate în opțiuni pentru famiile cu copii”, precizează specialista.

Top 5 destinații de vacanță pentru luna septembrie. Unde pot călători familiile cu copiiEgiptul, foarte bogat în opțiuni pentru famiile cu copii. Foto: Shutterstock

Grecia

Pe listă punem și Grecia, pe care specialiștii în travel o numesc „tradiția” fiecărei veri. Aici lista de destinații este foarte lungă și recomandările vin în funcție de tipul de transport pe care turiștii îl aleg. Pentru cei care doresc să călătorească cu transport individual sau cu autocarul, printre recomandări se numără Thassos, Halkidiki, Skiathos, Evia. Pentru cei care aleg avionul, se numără Creta, Rhodos, Santorini, Mykonos sau Lefkada.

Top 5 destinații de vacanță pentru luna septembrie. Unde pot călători familiile cu copiiȘi Grecia, o destinație preferată de familiile cu copii. Foto: Shutterstock

De ce trebuie să țină cont părinții

Principalul aspect pe care trebuie să îl ia în considerare părinții atunci când aleg să meargă în vacanțe cu copiii, atenționează specialiștii, este lista de condiții de călătorie pe care fiecare destinație o are. 

De asemenea, atunci când alegem hotelul trebuie să verificăm dacă acesta oferă destule spații de joacă, piscine speciale pentru copii, programe de entertainment ș.a.

„Majoritatea hotelurilor care sunt adresate famiilor au diverse spații dedicate celor mici și numeroase programe de entertainment, unde beneficiază de supraveghere pe tot parcursul zilei. Un lucru perfect pentru părinți, pentru că aceștia se pot relaxa și pot avea activități individuale, fără griji”, punctează Ungureanu.

Și lista de activități poate fi foarte lungă, de la jocuri interactive, până la petreceri cu dans și karaoke, ateliere de creație, programe de desene animate, teatru în aer liber, minicluburi cu animatori sau parade cu personaje din povești.

Foto: Shutterstock

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă