Top 3 investiții pe care merită să le faci când îți deschizi un magazin alimentar sau mixt

1 săptămână in urmă 19

Marti, 12 Octombrie 2021, ora 18:04

42 citiri

Top 3 investiții pe care merită să le faci când îți deschizi un magazin alimentar sau mixt

Una dintre cele mai inspirate idei de afaceri care funcționează, mai ales în zonele rurale, este deschiderea unui magazin alimentar sau mixt. Comunitățile în care competiția supermarketurilor nu este o problemă reprezintă și ele zone ideale pentru demararea unui astfel de business.

Deschiderea unui magazin necesită anumite investiții, pe care este bine să le prioritizezi. Printre ele se numără și:

Dotările necesare

Lista dotărilor necesare pentru un magazin este destul de lungă, iar pentru a avea un control eficient al bugetului ar trebui să iei în calcul și inventarul obiectelor de care ai nevoie, desigur împreună cu toate costurile aferente. Așadar, din dotarea unui magazin mixt sau alimentar fac parte și următoarele:

  • Mobilier specializat pentru expunerea produselor scoase la vânzare. În cazul unui magazin de aproximativ 100 mp investiția aceasta va presupune în jur de 500 de euro.
  • Vitrinele de refrigerare și cele de prezentare, care asigură vizibilitatea dar mai ales păstrarea produselor alimentare frigorifice și a băuturilor în condiții optime. În funcție de model și de performanțele oferite, prețul per unitate pornește de la 1.000 de euro.
  • Congelatoarele, indispensabile în cazul în care vei comercializa și produse congelate. De regulă, prețul unei lăzi cu această destinație începe de la 500 de euro.
  • Cântar electric, pentru articolele specifice, care poate fi achiziționat pentru suma de 80-100 de euro.

Aparatura fiscală

Pentru ca o afacere de acest tip să funcționeze în parametrii legali, o parte din bugetul investiției inițiale va fi direcționată către procurarea aparaturii fiscale. Iată ce presupune dotarea minimă pentru un magazin, din acest punct de vedere:

  • Casa de marcat, care trebuie să fie în conformitate cu prevederile legale. Prețurile echipamentelor din această categorie pornesc de la 200 de euro.
  • Imprimanta fiscală, necesară pentru eliberarea bonurilor și a etichetelor pentru produse. Un model cu funcții îmbunătățite costă în jur de 100 de euro.
  • Sertarul de bani, un alt accesoriu de nelipsit dintr-un magazin mixt sau alimentar costă aproximativ 50 de euro.

Softuri de gestiune

De un real ajutor pentru activitatea comercială este un program de gestiune pentru magazine. Cu ajutorul acestui instrument se poate monitoriza ușor stocul, se poate înregistra volumul vânzărilor în timp real și se pot extrage rapoarte fiscale. De asemenea, un soft de gestiune pentru magazine transformă inventarierea produselor din magazin într-o activitate simplă și rapidă. Softurile avansate pot chiar să stocheze istoricul de preț al articolelor vândute în cadrul magazinului, sunt compatibile cu cântarele electronice și permit realizarea de update-uri în timp real.

În principiu, investiția necesară pentru deschiderea unui magazin mixt sau alimentar nu este foarte mare; desigur, costurile pot crește sau pot scădea în funcție de mai multe variabile, cum ar fi costul chiriei și al echipamentelor achiziționate.

Citeste si:

 „Atitudinea PNL este similară cu a bărbatului care și-a bătut femeia și după nu mai vrea s-o primească înapoi”

Primarul USR al Brașovului, Allen Colinan, a transmis marți, 12 octombrie, o replică la declarația liderului UDMR Kelemen Hunor, care, făcând referire la Dacian Cioloș, a afirmat că „nu...

 "Cei care mi-au scris sunt îngrijorați că am fost atrași într-o capcană"

Premierul desemnat Dacian Cioloș a publicat un răspuns pentru sutele oameni care i-au scris mesaje în ultimele 24 de ore. Mesajul lui Cioloș apare în după-amiaza zilei de marți, 12...

Sursa: Ziare.com

Adevarul.ro

TelekomSport.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă