Toni Kroos nu a iertat pe nimeni: ”Suntem marionetele FIFA și UEFA!”

2 săptămâni in urmă 12

  • Liga 1: FC Botoșani - Universitatea Craiova, miercuri, 19:00, Digi Sport 1

  • Liga 1: Sepsi Sfântu Gheorghe - CFR Cluj, miercuri, 21:30, Digi Sport 1

Mijlocașul de 31 de ani și-a dat cu părerea despre Super Liga Europeană cu mai mult timp înainte de anunțul făcut duminică într-un podcast realizat de fratele său, Felix. 

”Eu sunt adeptul unui principiu - să nu schimb ceva care funcționează. UEFA Champions League, Cupa Mondială și Euro sunt competiții de prim rang. Dacă apare Super Liga cred că va fi momentul să mă las de fotbal”, a comentat Toni Kroos. 

Toni Kroos, indignat și de deciziile UEFA și FIFA

Vedeta lui Real Madrid nu a avut însă cuvinte de laudă nici la adresa forurilor care conduc fotbalul și care acum se răfuiesc cu fondatorii Super Ligii.

”Din păcate, noi, jucătorii, nu avem niciun cuvânt de spus. Suntem marionetele celor de la FIFA și UEFA.

Dacă ar exista un sindicat al fotbaliștilor nu am juca o competiție precum Liga Națiunilor sau Supercupa Spaniei în Arabia Saudită”, a declarat Toni Kroos. 

Accidentat, mijlocașul german va lipsi de la Real Madrid în partida de la Cadiz, transmisă în direct la Digi Sport 3, miercuri, de la ora 23.00. 

Cum s-au retras cluburile din Super Ligă

Primul dintre cluburile care au abandonat proiectul a fost Manchester City, actualul lider din Premier League, urmat apoi de FC Liverpool, Manchester United, Tottenham Hotspur şi Arsenal Londra. Ultima grupare engleză care a renunţat la Super Ligă a fost Chelsea Londra.

Dintre cluburile engleze care s-au retras din Super Ligă, Manchester City şi Chelsea sunt calificate în semifinalele actualei ediţii a Ligii Campionilor şi au fost ameninţate că vor fi excluse din competiţie, ratând astfel ocazia de a cuceri trofeul.

Celelalte şase cluburi disidente, conduse de Real Madrid - o altă semifinalistă a Champions League -, au anunţat că vor analiza în continuare "paşii corespunzători pentru a remodela proiectul".

Alături de Real Madrid au mai rămas pentru moment fidele Super Ligii alte două echipe spaniole, FC Barcelona şi Atletico Madrid, precum şi două cluburi italiene, Juventus Torino şi AC Milan. după ce şi Inter Milano s-a retras.

Etichete: toni kroos , toni kroos real madrid , toni kroos super liga , toni kroos uefa
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă