Toate școlile și grădinițele din municipiul Buzău rămân în sistem online săptămâna viitoare, anunță Inspectoratul Școlar Județean

1 lună in urmă 35

Toate şcolile şi grădiniţele din municipiul Buzău vor rămâne în sistem online toată săptămâna viitoare, indiferent de rata de vaccinare a personalului angajat. Decizia aparţine consiliilor de administraţie şi are legătură cu rata de infectare din localitate, care depăşeşte 11 la mie.

Școlile și grădinițele din municipiul Buzău rămân în sistem online săptămâna viitoare, anunță Inspectoratul Școlar Județean

Școlile și grădinițele din municipiul Buzău rămân în sistem online săptămâna viitoare, anunță Inspectoratul Școlar Județean

Profimedia Images

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Buzău au anunţat, vineri seară, că toate unităţile de învăţământ din municipiul reşedinţă de urgenţă vor rămâne în sistem online toată săptămâna viitoare.

Consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ de la nivelul oraşului au luat în considerare când au decis rămânerea în online rata de incidenţă care se înregistrează la acest moment în municipiul Buzău.

Conform datelor de la Direcţia de Sănătate Publică, la nivelul municipiului rata de infectare este vineri 11.09, iar la nivelul judeţului este 7. 58, cea mai mare incidenţă fiind în localitatea Cernăteşti- 14.23.

61,6% dintre cadrele didactice din județul Buzău sunt vaccinate

La nivelul judeţului Buzău, procentul de imunizare a cadrelor didactice este de 61,6%. În 5 unităţi de învăţământ, sunt imunizaţi toţi angajaţii. De asemenea, în multe şcoli din municipiu rata de vaccinare este de peste 60 la sută.

Cei mai puţini angajaţi vaccinaţi sunt în Şcoala gimnazială din comuna Chiliile, unde, conform site-ului ISJ Buzău, rata de vaccinare este 0.

Şcolile se redeschid de la 8 noiembrie după o regulă nouă

Aproape 2 milioane de elevi vor merge de luni la şcoală şi la grădiniţă. Aproape un milion însă rămâne acasă, pentru că prea puţini dintre profesorii lor sunt vaccinaţi. O decizie fără precedent, care a revoltat părinţii şi dascălii în aceeaşi măsură. Pragul de 60% imunizare pentru cursurile fizice nu e o garanţie că elevii nu se vor mai infecta, atrag atenţia medicii. Mai ales că în cele mai multe mari oraşe incidenţa este în continuare de peste 10 cazuri la mia de locuitori.

54 la sută dintre şcolile şi grădiniţele din ţară depăşesc rata de vaccinare de 60%. Asta înseamnă că doar acolo elevii vor reveni în bănci de săptămâna viitoare. Un milion de copii se vor conecta din nou la sistemul online pentru că angajaţii mai multor unităţi de învăţământ nu s-au vaccinat până acum.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă