Toate paturile ATI de la Institutul Matei Balș și Spitalul Victor Babeș din București sunt ocupate

1 lună in urmă 25

La Spitalul Victor Babeș din București nu mai sunt locuri libere la secția de Terapie Intensivă pentru bolnavii de Covid-19, toate cele 7 locuri sunt ocupate, a declarat Simin Aysel Florescu, managerul unității medicale pentru News. De asemenea, medicul a spus că din cauza numărului mare de pacienţi internaţi cu Covid se va deschide încă o secţie a unităţii sanitare va fi transformată în secţie Covid.

Peste 950 de noi cazuri cu Covid-19 au fost înregistrate, joi, în România, potrivit bilanțului transmis zilnic de autorități, cifrele fiind în creștere în ultima săptămână. Mai mult, în secțiile de Terapie Intensivă din țară se află în prezent 228 de pacienți.

Toate cele 19 paturi de ATI de la Institutul Matei Balş şi toate cele 7 de la Spitalul Victor Babeş din Capitală, sunt ocupate cu pacienţi cu forme severe de COVID-19.

Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Victor Babeş a declarat pentru News că sunt situaţii în care pacienţii sunt redirecţionaţi spre alte spitale.

„În momentul de faţă sunt cam 120-130 de pacienţi cu Covid internaţi în spital, 7 în terapie intensivă în acest moment, adică toate locurile disponibile, după cum ştiţi, noi am deschis de o lună şi ceva şi pentru non-Covid spitalul, dar în acest moment în spital sunt mai mulţi pacienţi de Covid şi în creştere numerică faţă de cei non-Covid, din păcate, drept pentru care o să deschidem încă o secţie, deci avem 4 secţii acum pentru Covid, inclus aici şi ATI-ul, şi vom mai schimba din nou profilul unei secţii întregi în Covid pentru că nu mai facem faţă cu celelalte secţii, în special cu locurile de oxigen, cu necesar de oxigen”, a declarat managerul spitalului Victor Babeș pentru sursa citată.

Situație similară și la Institutul Matei Balș din Capitală, unde toate cele 19 paturi de la Terapie Intensivă sunt ocupate.

„Dacă vorbim doar de terapie intensivă, din păcate acolo ele sunt ocupate. Sunt 19 paturi de ATI. Ne aşteptăm să fie un număr mai mare de cazuri dar procentual ceva mai puţine în raport cu ce a fost în valurile trecute. Totuşi, oamenii s-au vaccinat, unii dintre ei au mai trecut prin boală, aceştia fie nu se vor infecta, fie vor face o formă mai uşoară”, a declarat Adrian Marinescu, director medical al Intstitutului de Boli Infecţioase Matei Balş pentru News.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă