Tinerii până în 30 de ani, vaccinați doar cu Pfizer în Germania. La ce riscuri se supun cei care folosesc alte seruri

3 săptămâni in urmă 7

Miercuri, 10 Noiembrie 2021, ora 13:40

77 citiri

Tinerii până în 30 de ani, vaccinați doar cu Pfizer în Germania. La ce riscuri se supun cei care folosesc alte seruri

Comisia germană a Vaccinării a recomandat miercuri, 10 noiembrie, vaccinarea persoanelor în vârstă de până la 30 de ani numai cu vaccinul Pfizer-BioNTech.

Decizia a fost luată din cauza riscului miocarditei pe care-l reprezintă vaccinarea acestei categorii de vârstă cu vaccinul Moderna.

Vaccinarea cu Moderna a cauzat inflamaţii, ”în principal benigne”, ale muşchiului cardiac şi pericardului, atât la femei, cât şi la bărbaţi în vârstă de până la 30 de ani.

Acest risc nu există, însă, în cazul persoanelor în vârstă de peste 30 de ani.

Comisia Vaccinării recomandă, de asemenea, vaccinarea femeilor însărcinate numai cu Pfizer-BioNTech.

Inclusiv în cazul unei vaccinări cu o primă doză de vaccin anticovid Moderna, rapelul şi doza ”booster” este necesar să fie reazlizate cu vaccin BioNTech-Pfizer, recomandă STIKO, ale cărei recomandări urmează să fie aplicate de către Guvern şi landuri.

Dintre cele aproximativ 121,4 milioane de doze de vaccin anticovid administrate în Germania, 92 de milioane de doze sunt Pfizer-BioNTech, iar 10,3 milioane sunt Moderna, potrivit Institutului Robert Koch (RKI).

Citeste si:

Cât de mult ne protejează vaccinurile anti-COVID. Persoanele neimunizate au de 16 ori mai multe șanse să ajungă la ATI sau să moară STUDIU

Noi date dezvăluie cât de multă protecție oferă vaccinurile anti-COVID-19. Potrivit unei cercetări realizate în New South Wales, Australia, persoanele nevaccinate împotriva COVID-19 au...

 "Vaccinarea este o tehnologie genială, dar nu ea nu este un scut magic"

Problema dezinformării este recurentă: dacă o personalitate publică se îmbolnăveşte de COVID-19, reţelele de socializare sunt invadate de afirmaţii conform cărora acea situaţie ar dovedi...

DigiSport.ro

ObservatorNews.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă