Tinerii nu mai vor locuri de muncă cu efort fizic intens. Ce soluţie au marile companii

1 săptămână in urmă 12

SUA se confruntă cu un val de demisii în rândul tinerilor. Aceştia nu mai vor locuri de muncă cu efort fizic intens.  Cele mai multe demisii au fost în industria HoReCa. De asemenea, a-a raportat un număr crescut de demisii şi în domenii precum asistenţa socială, transport, depozitare şi utilităţi, potrivit Mediafax.

Economiştii chestionaţi de Reuters au estimat 11,075 milioane de posturi vacante. S-au înregistrat scăderi mari ale locurilor de muncă deschise în industria HoReCa, construcţii şi în industria producătoare de materii nedurabile.

Motivele demisiilor în lanţ sunt datorate salariilor prea mici, sarcinilor epuizante, stresului, abuzurile superiorilor şi stima scăzută de sine a angajaţilor.

Citeşte şi: Prime de 1900 de lei pentru mii de angajaţi în ianuarie. Creşte şi valoarea tichetului de masă

Tot mai mulţi tineri din generaţiile Y şi Z aleg să muncească de acasă sau în regim hibrid în domenii profitabile precum comerţ online, IT, gaming, telecomunicaţii şi design unde salariile sunt mai mult decât satisfăcătoare, iar gradul de confort mai crescut.

Dacă membrii Generației Baby Boomers au fost crescuți cu un sentiment al dreptății, cred în munca susținută din greu atât individual, cât și în echipă, cu sacrificiu, şi se așteaptă și de la alții să aibă aceeași etică în muncă și să lucreze același număr de ore precum au muncit ei, tinerii din generaţiile Y şi Z sunt la pol opus.

Citeşte şi: Pandemia îi obligă pe specialiştii în economie să ajusteze în jos aşteptările privind creşterea economică globală în 2022

Cei din Generația Y sau „Millennials” au un optimism dus până la extrem și chiar așteptări nerealiste, de cele mai multe ori. Sunt consideraţi oameni care vor să obțină succesul în plan profesional și sunt dornici de avansare rapidă în carieră.

Generația „Z” este şi mai puţin deschisă spre munca fiuică. Este prima generație născută într-o lume digitală. Le place independența și nu agreează autoritatea pe care de cele mai multe ori o contestă. Au însă o capacitate și mai mare de a lucra la mai multe sarcini în același timp fiind și mai productivi.

În aceste condiţii, companiile trebuie să găsească soluţii. De exemplu, directorii companiilor din industria restaurantelor fast-food au o soluţie la dispoziţie – automatizarea. Lucrătorii din bucătărie ar putea fi înlocuiţi cu roboţi, casierii sunt deja înlocuiţi cu dispozitivele cu comandă touchless, iar curăţenia va fi întreţinută de aspiratoare automate.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă