Timpul de așteptare pentru cei de pe listele de așteptare pentru vaccinare, încă așteptat. Cum explică Comitetul de Vaccinare întârzierea

1 lună in urmă 199

Comitetul Național de Vaccinare a anunțat că au fost făcute alte modificări la platforma de vaccinare, inclusiv realizarea a noi fluxuri pentru a crește capacitatea de vaccinare. Acesta este motivul, susțin autoritățile, pentru care pe platformă nu apare încă timpul de așteptare pentru cei înscriși pe listă, căci această modificare a trecut pe plan secund.

Inițial, opţiunea privind timpul de aşteptare pentru cei de pe liste, era aşteptată începând cu 1 aprilie. Apoi, reprezentanţii CNCAV au confirmat, pentru Libertatea, că aceasta va apărea până la mijlocul lunii aprilie.

„Depindem de programatorii de la STS. Se lucrează şi se va implementa, pentru că ne dorim transparentizarea. Foarte mulţi cetăţeni au cerut asta”, a spus atunci, pentru ziar, Alina Moisoi, șef serviciu informații publice la IGSU și unul dintre responsabilii de comunicare din cadrul Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea (CNCAV).

Pe 6 aprilie, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a anunțat că timpul de aşteptare pentru toți cei aflați pe liste va fi afișat pe site-ul programare.vaccinare-covid.gov.ro din data de 10 aprilie.

Datele vor fi disponibile „pentru fiecare persoană care se află în lista de așteptare, câte persoane se află înscrise în față și de asemenea care este capacitatea de vaccinare zilnică în centrul de vaccinare pentru care persoana respectivă a optat”, a explicat Valeriu Gheorghiță, potrivit transcriptului postat pe site-ul Guvernului.

„Când și cum vom putea vedea pe platforma de vaccinare timpul estimativ?”

Sâmbătă, 10 aprilie, mai mulți oameni au întrebat pe pagina oficială de Facebook RO Vaccinare de ce nu s-a efectuat modificarea anunțată cu câteva zile înainte de Valeriu Gheorghiță.

„Când și cum vom putea vedea pe platforma de vaccinare timpul estimativ până vine rândul fiecăruia? Sau locul pe care a ajuns. Că surprize de genul înscriere pe 1000 și ajuns pe 1180 după două săptămâni nu sunt ok. Experiență personală. Au spus că pe 1 aprilie, apoi că pe 10 aprilie. Azi suntem în 10 și nu au mai spus nimic”, a scris o persoană.

Alții au observat că o altă platformă, vaccin.live, care nu este cea oficială, a început să afișese astfel de estimări. Au atras însă atenția că își doresc date oficiale de la CNCAV.

„Bună ziua RO Vaccinare. Știți cumva când se lansează noua platformă de programare? Nu trebuia astăzi să fie activă?” a întrebat altă persoană.

„Noi vrem date de la platforma oficială, și pe bună dreptate, nu?”, a scris altcineva.

Timpul de așteptare pentru cei de pe listele de așteptare pentru vaccinare, încă așteptat. Cum explică Comitetul de Vaccinare întârzierea

Explicațiile CNCAV

Reprezentanții CNCAV au explicat, la solicitarea ziarului, că timpul de așteptare pe platformă va fi implementat zilele viitoare de către specialiștii STS, iar întârzierea este strict din rațiuni care țin de creșterea ritmului de vaccinare, în beneficiul populației.

Pentru creșterea ritmului de vaccinare a populației, prioritatea echipei de programare a fost implementarea cerințelor privind creșterea numărului de locuri, ulterior urmând să se implementeze „afișarea numărului de ordine din lista de așteptare.

Comitetul național de vaccinare:

Potrivit reprezentanților Comitetului național de vaccinare, sâmbătă, în platforma de programare, „au fost realizate actualizări importante care să suplimenteze capacitatea de programare la vaccinare, atât prin alocarea de noi fluxuri în centrele de vaccinare deja existente, cât și prin activarea unor centre de vaccinare noi”.

Cele peste 140 de fluxuri noi de vaccinare vor permite creșterea numărului de persoane vaccinate cu aproximativ 10.000 de persoane pe zi. Astfel, în centrele noi și în cele în care s-a mărit numărul de fluxuri, a început deja procesul de notificare a persoanelor din listele de așteptare, respectând ordinea stabilită prin strategia de vaccinare.

Comunicat CNCAV:

De asemenea, CNCAV a mai transmis că, în cursul următoarelor zile, vor fi implementate și cerințele de afișare a numărului de ordine din lista de așteptare și a numărului de fluxuri active pe fiecare centru.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă