Timisul ramane singurul judet aflat in scenariul rosu. Judetul Maramures, pe locul doi din punct de vedere al ratei de infectare

1 lună in urmă 2

Judetul Timis continua sa aiba cea mai mare incidenta a cazurilor de COVID-19, 3,9 la mia de locuitori. Pe locul doi, potrivit raportarii de sambata, 20 februarie, cu o incidenta de 2,92, este judetul Maramures, iar pe locul trei este judetul Cluj, unde rata de infectare la mia de locuitori este de 2,41 la mia de locuitori.

Ultima raportare a Grupului de Comunicare Strategica arata ca cea mai mare rata de infectare la mia de locuitori este in Timis: 3,9 la mie. Pe locul doi se afla Maramuresul, unde rata de infectare este de 2,92 la mie. O rata mare de infectare, peste 2,4 la mie, mai este inregistrata in Cluj.

Primarul Timisoarei, Dominic Fritz, a reclamat modul in care se face raportarea cazurilor de COVID-19, aratand ca in timp ce in judetul Timis se fac multe teste, in alte judete numarul de teste este foarte mic.

"Cat timp masurile de restrictii se iau in functie de rata de infectare, aceasta rata trebuie sa fie un instrument credibil si comparabil. Altfel cum sa convingem oamenii ca restrictiile sunt un efort ce merita? Timisul e pedepsit pentru ca nu se minte singur. Stim de un an ca doar testarea masiva ne permite sa tinem lucrurile sub control. Strategia unor judete de a suprima situatia adevarata a infectarilor este una care ne va costa pe toti", a aratat Fritz.

Mai puteti citi si:

Ce salarii au pompierii de la ISU Dobrogea, unde mai multi angajati au fost sanctionati pentru interventia de la ConstantaSeful Renault spune ca se lupta zilnic sa isi asigure suficiente cipuri pentru ca fabricile sa functionezeMuza lui Daniil Medvedev, finalistul de la Australian Open, cea mai cuminte sotie de tenismenCriptomoneda-vedeta a internetului: a crescut de 5 ori intr-o lunaCum a reusit o banda de hoti de buzunare romani sa se reprofileze si sa dea "lovitura secolului" in Barcelona
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă