Timişoara va primi mai multe doze de vaccin anti-COVID, ca să poată fi accelerată campania de imunizare

1 lună in urmă 1


Rata de incidență de 7,49 înregistrată în Timișoara, care de luni va intra în carantină pentru două săptămâni, a determinat autoritățile să ia măsuri în privința accelerării vaccinării în municipiu.


Conform autorităților locale, numărul de doze de ser anti-COVID alocat Timișoarei va fi crescut, pentru ca mai multe persoane să poată fi vaccinate și, astfel, să fie redusă transmiterea noului coronavirus în municipiu.


„Zoltan Nemeth, prefectul județului Timiș, a purtat în ultimele 24 de ore discuții atât cu vicepremierul României - Dan Barna, cât și la nivelul Ministerului Sănătății - astfel încât, în cel mai scurt timp, se va trimite spre Timișoara un număr mai mare de doze de vaccin pentru a putea accelera campania de imunizare a timișenilor”, se arată în comunicatul remis de primărie, după ședința de sâmbătă în care s-a decis carantinarea Timișoarei.


Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a explicat că, la acest moment, singura măsură corectă este carantina, iar efectul vaccinării se va vedea în 2-3 săptămâni.


Conform datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Timiș, rata de infectare la o mie de locuitori, în judetul Timis, este 5,48, iar în Timişoara rata a ajuns la 7,49.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă