Timişoara şi în alte patru localităţi ar putea rămâne în carantină încă şapte zile. CJSU ia astăzi decizia

2 săptămâni in urmă 1

Direcţia de Sănătate Publică Timiş a propus prelungirea carantinei cu încă şapte zile pentru Timişoara şi alte patru localităţi, mai exact Dumbrăvița, Giroc, Ghiroda și Moșnița Nouă. Analiza a fost transmisă şi la Institutul Naţional de Sănătate Publică, iar avizul specialiştilor este analizat în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiş.

Prefectul de Timiş, Zoltan Nemeth, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgenţă Timiş, care, în baza analizelor DSP şi a avizului INSP, decide dacă Timişoara, Moşniţa, Giroc, Dumbrăviţa si Ghiroda rămân sau nu în carantina, notează Opinia Timişoarei.

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a salutat hotărârea lui Raed Arafat de a mai ţine închisă Timişoara încă trei zile.

„Concluzia situaţiei din weekend este că tot acest proces prin care se face acest proces de carantină nu funcţionează cum ar trebui. Avem nevoie de un proces clar, predictibil. Ştiu că sunt discuţii la nivelul Guvernului, avem nevoie de o claritate naţională, care sunt criteriile după care se ia decizia unor măsuri restrictive”, a declarat primarul Dominic Fritz, conform sursei citate.

Citeşte şi: Emil Boc anunţă noi restricţii la nivel naţional, dar respinge carantina: „Vor fi impuse măsuri suplimentare, se revine la lucrul de acasă, vor fi restricţii la mall”

Edilul Timişoarei a mai spus că restricţiile au dus la oprirea creşterii numărului de cazuri, iar o ridicare a carantinei va duce la înmulţirea infecţiilor cu virusul SARS-COV-2.

„Dacă ne uităm la cifre, aceste argumente sunt încă în picioare. Am reuşit cu carantina să oprim creşterea cazurilor, dar dacă deschidem imediat, atunci ar creşte din nou. Trebuie neapărat să reducem rata de infectare. Aşteptarea mea este ca Guvernul României să vină cu un cadru mai clar pentru aceste măsuri”, a precizat Dominic Fritz.

Până astăzi, 24 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 913.143 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Judeţul Timiş e la 6,14 rata de infectare cu coronavirus

Marţi la prânz, rata de infectare cu COVID în Timişoara era în crestere, de 8, 37. La intrarea în prelungirea cu trei zile a carantinei de către seful DSU, incidenţa era de 8,19 la mie.

Citeşte şi: Incidenţa COVID-19 în Bucureşti creşte din nou. Noi restricţii în Capitală

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă