Timişoara se apropie de scenariul roşu. Inspectoratul şcolar: 84 de elevi şi profesori sunt internaţi cu COVID-19

4 luni in urmă 12


Timişoara este următorul mare oraş din România care ar putea intra în scenariul roşu, după ce rata de infectare a ajuns la 2,79 la mia de locuitori, fiind foarte aproape de pragul de trei la mie. Bucureşti, Cluj-Napoca şi Craiova sunt în scenariu roşu din cauza creşterii numărului de cazuri de COVID-19.


Inspectoratul Şcolar Timiş a anunţat o creştere a numărului elevilor şi profesorilor infectaţi cu SARS-CoV-2 şi care sunt spitalizaţi, în timp ce pentru Timişoara se aşteaptă intrarea în scenariul roşu, după ce rata de infectare se apropie de 3 la mia de locuitori, transmite Agerpres.


Rata de infectare în Timişoara era, marţi, de 2,79 la mia de locuitori, potrivit Prefecturii Timiş.


În doar două zile, numărul elevilor internaţi cu COVID a crescut de la 31 la 51, iar al cadrelor didactice, de la 25 la 33. De asemenea, mai sunt internaţi 11 angajaţi din rândul personalului nedidactic, faţă de nouă, la raportarea anterioară.


Totodată, 46 de şcoli şi grădiniţe au intrat în scenariul roşu de activitate, în 10 localităţi măsura fiind luată ca urmare a depăşirii ratei de infectare de peste 3 la mie.


"Este clar că ne apropiem încet de scenariul roşu, de la 31 de unităţi de învăţământ în acest scenariu (zilele trecute, n.r.) am ajuns acum la 47, spre dublu. Evident că toată Timişoara va intra în scenariul roşu, în contextul în care în municipiu se află 51% din populaţia şcolară, respectiv 47.983 elevi şi preşcolari (din totalul de 97.409, n.r.). Majoritatea unităţilor de învăţământ din Timişoara sunt pregătite să predea în scenariul online", a afirmat, marţi, şeful Inspectoratului Şcolar Timiş, Marin Popescu.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă