Timișoara, în continuare fără căldură. Directorul Maternității Bega: Am reușit performanța să despărțim nou-născutul de mamă ca să acoperim INCOMPETENȚA celor care ne-au adus în această situație

1 lună in urmă 17

Bebeluș Bebeluș

Situația este tot mai gravă în Timișoara. Primarul municipiului, Dominic Fritz, a anunțat în această dimineață pe pagina sa de scoializare că problema încălzirii nu a fost rezolvată. Furnizorul de gaz cu care ar fi trebuit să semneze contractul ar fi refuzat în ultimul moment. Peste 50 de mii de locuințe, spitale și școli sunt acum fără căldură. Între timp, frigul din case a făcut și o victimă. Un bărbat a murit noaptea trecută, iar fiica sa a ajuns în stare gravă la spital. Cei doi locuiau împreună într-un apartament și încercau să se încălzească de la aragaz. Directorul Maternității Bega din Timișoara, medicul Marius Craina, a spus că nici unitatea medicală pe care o conduce nu are de aproximativ 48 de ore apă caldă și căldură, acestea fiind - spune doctorul niște "condiții minime într-o țară europeană", respectiv "într-un oraș european pentru siguranța mamelor și a nou-născuților care sunt internați în acest moment în maternitate". 

JOI, 28 OCTOMBRIE 2021, 10:50

SURSĂ: Realitatea.NET AUTOR: Dana Bărăgan

"Este într-adevăr o situație dramatică pentru că trebuie să asigurăm obligatoriu un confort termic acestor categorii speciale de paciente numite mame. (...) Să nu uităm că vorbim de nou-născuți de la câteva ore până la câteva zile, cu o sensibilitate crescută și un risc enorm de mare la aceste probleme. 

În aceste zile, pentru mame, am reușit să achiziționăm și să fim sponsorizați cu pături suplimentare și cu saci de dormit astfel încât să le asigurăm un confort termic și, pentru prima oară, în istoria maternității care funcționează în sistem de rooming-in, adică nou-născutul stă lângă mama imediat după naștere, nou-născuții au fost preluați în secția de Neonatologie și ținuți în incubatoare, unde  sunt asigurate condiții termice corespunzătoare. 

Practic am reușit performanța ca în 2021 să despărțim nou-născutul de mamă ca să acoperim incompetența celor care ne-au adus în situația asta. Să vină să le explice mamelor de ce nu stau copiii cu ele (...). Să le explice că stau de câteva ore și câteva zile nespălate în saloane și trebuie să le asigurăm igiena minimă într-o unitate sanitară a României anului 2021", a afirmat managerul unității medicale. 

Medicul a spus că, dat fiind faptul că rețeau electrică a spitalului este foarte veche, nu li s-a permis pacienților să aducă de acasă surse de căldură suplimentare. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă