Timișoara: Directorul unei companii municipale, numit de primarul Dominic Fritz și care fusese condamnat penal în urmă cu 16 ani, a demisionat

3 săptămâni in urmă 1

Bogdan Nanu, directorul firmei municipale de termoficare Colterm, numit în funcție de primarul Dominic Fritz, a demisionat la două zile după ce presa locală a dezvăluit că a fost condamnat penal în 2004 în primă instanță și a scăpat de o eventuală condamnare definitivă în urma unei grațieri colective.

Anunțul privind demisia a fost făcut de primarul Fritz, care a spus că ”revelațiile despre greșelile pe care le-a făcut acum 20 de ani, greșeli din domeniul în care acum profesează, au compromis tocmai încrederea pe care a construit-o. Am aflat, cu aceeași consternare ca și voi, din presă de acest trecut al lui Bogdan Nanu”, potrivit publicației Tion.

Dezvăluirile despre condamnarea directorului au fost făcute de publicația Renașterea, iar mai multe voci din societatea civilă locală au cerut demisia directorului.

Potrivit renașterea.ro, noul director Colterm a folosit în interes personal banii unei firme pe care o administra. Din contabilitate lipseau peste 450.000 de lei. Se întâmpla în 2001, când Bogdan Nanu era la început de carieră. Câțiva ani mai târziu, în 2004, Nanu a fost condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare condiționată și termen de încercare de doi ani și șase luni.

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: George Călin

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă