Timiș, județul cu cele mai multe infectări cu coronavirus, dar și cu cele mai multe testări. La polul opus este Caraș-Severin, județul vecin, unde se fac doar câteva zeci de teste pe zi

1 lună in urmă 3

Timișul rămâne pe primul loc într-unul din cele mai nedorite topuri - al infectărilor cu coronavirus. Incidența este de aproximativ patru, cu ușoare scăderi și creșteri de la o zi la alta, de la o săptămână la alta.

18 Februarie 2021, 20:30 |

Teste multe, scenariul roșu. Teste puține, scenariu verde

EMBED VIDEO LINK CU VIDEO

Embed:

Link:

Dar Timișul este în top și la testări. Iar asta, spun autoritățile, este semnul unei mobilizări exemplare, care ar trebui urmată și de celelalte județe. Doar că la polul opus, în Caraș-Severin, se fac doar câteva zeci de teste pe zi, iar județul este în scenariul verde, cu o rată de 0,89 de cazuri la mia de locuitori.

În județul Timiș se prelucrează aproximativ 10% din totalul testelor COVID din ţară.

Doar cadrele medicale de la Serviciul de Ambulanță testează, în medie, câte 300 de persoane pe zi.

Numărul mare de teste influențează și numărul pacienților internați în spitale. Medicii susțin că este bine că se testează, pentru că așa se poate opri lanțul pandemiei.

În județul Timiș sunt efectuate, în medie, 2.700 de teste pe zi. Astăzi, de exemplu, au fost făcute 2.862.

În Caraș-Severin, judeţul vecin, situaţia este inversă: au fost raportate 40 de testări în 24 de ore.

Autoritățile spun că testarea este foarte importantă pentru controlarea epidemiei, iar oamenii trebuie să știe că se pot testa și este bine să se testeze atunci când apar simptome.

Specialiștii mai spun că în rândul populației există o reticență la testare, pentru că un rezultat pozitiv presupune izolare timp de 14 zile.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă