Timiș are o rată de infectare de peste 3 la mie, iar București a raportat cele mai multe cazuri noi. Situația pe județe

1 lună in urmă 9


Judeţul Timiș înregistrează cea mai mare rată de infectare din ţară, 3,2 de persoane la mia de locuitori, în scădere ușoară față de ziua de sâmbătă, 30 ianuarie (3,24). Timiș este singurul județ din România care rămâne în „zona roșie”. În schimb, Bucureștiul a raportat cele mai multe cazuri noi, peste 280.


România înregistrează aproape 2.000 de cazuri noi, conform celui mai recent bilanţ al Grupului de Comunicare Strategică.


Rata de infectare cea mai ridicată este în județul Timiș, fiind de 3,2 la mia de locuitori.


În acest moment, Timiș este singurul județ din țară care mai raportează o rată de infectare de peste 3 la mia de locuitori.


O rată de infectare de peste 2 la mie raportează patru județe. Cele mai mari rate de infectare sunt în Maramureș (2,62) și în Ilfov (2,47).Județele care au înregistrat cea mai mică rată de infectare cu noul coronavirus sunt: Buzău - 0,49, Vrancea - 0,49, Olt - 0,5. De asemenea, 30 de județe se află în scenariul verde, potrivit celui mai recent bilanț.


Peste 280 cazuri noi de coronavirus, în București


Capitala înregistrează cele mai multe cazuri noi de COVID-19 - 288, în scădere față de ziua precedentă, când au fost 449 de noi îmbolnăviri.


Urmează județul Timiș, cu 127 de cazuri noi, și județul Ilfov, cu 120 de cazuri noi.


Toate judeţele au înregistrat cazuri de coronavirus, iar cele mai puţine au fost raportate în Covasna (2), Vrancea (6), Giurgiu (8) și Harghita (8).


Situația infectărilor cu coronavirus pe județe, astăzi, 31 ianuarie:


FOTO: Hepta


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă