Țigări de contrabandă transportate cu parapanta din Ucraina în România. Unde au fost găsite

4 săptămâni in urmă 15

Nu mai puțin de 8.000 pachete cu ţigări provenite din Ucraina au fost descoperite în noaptea de miercuri spre joi într-o localitate din Suceava. Țigăile au fost trecute ilegal peste frontieră cu ajutorul unei parapante și au fost confiscate de polițiștii de frontieră din Sighetu Marmației, informează Poliția de Frontieră într-un comunicat de presă.

Polițiștii au observat un aparat de zbor de mici dimensiuni (posibil parapantă cu motor) care s-a deplasat din Ucraina în România, pe direcţia localităţilor Dorneşti-Grăniceşti, județul Suceava cu ajutorul aparaturii de supraveghere, care s-a întors ulterior în țara vecină.

Polițiștii români au informat imediat autoritățile de frontieră din Ucraina, precum şi autorităţile competente despre eveniment pentru a vedea ce măsuri legale trebuie luate.

În direcția în care a fost observat aparatul de zbor s-au deplasat mai multe echipe operative care au luat măsuri de supraveghere și cercetare a zonei. Astfel că, pe raza localităţii Grăniceşti din Suceava, oamenii legii au descoperite, abandonate, mai multe colete care conţineau 8.000 de pachete de țigări de contrabandă.

Valorea lor se ridică la aproximativ 93.600 lei.

În urma incidentului, poliţiştii de frontieră fac cercetări, sub directa supraveghere a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru depistarea tuturor persoanelor implicate.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă