Țigări de contrabandă în valoare de peste 4,8 milioane de lei, confiscate de polițiștii de frontieră în 2020

2 luni in urmă 1

Tigari de contrabandaTigari de contrabanda

În anul 2020, poliţiştii de frontieră – independent sau în colaborare cu inspectorii vamali ori reprezentanţi ai altor instituţii abilitate – au constatat 225 de infracțiuni de contrabandă şi au reţinut în vederea confiscării peste 374.000 de pachete ţigări de contrabandă, în valoare de peste 4,8 milioane de lei, scriu jurnaliștii de la realitateadebotosani.net.

JOI, 04 FEBRUARIE 2021, 14:32

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Andrei Zbirnea

Traficul cu ţigări de contrabandă continuă să reprezinte una dintre principalele manifestări ale infracţionalităţii la frontiera cu Republica Moldova şi Ucraina. Ţigările de contrabandă au fost depistate atât în punctele de trecere ale frontierei, ascunse în mijloace de transport, cât şi în zona de competenţă, pe comunicaţiile din apropierea frontierei.

Tendinţa de introducere în România, în mod ilegal, de ţigări şi produse din tutun se manifestă relativ uniform pe toată zona de competenţă, atât la frontiera verde, cât şi prin punctele de trecere a frontierei de stat.

Modul de operare şi tipologiile infracţionale manifestate ca fenomen al contrabandei/evaziunii fiscale îl constituie:

introducerea în ţară a ţigărilor disimulate în mijloacele de transport în locuri special amenajate;introducerea în ţară de ţigări prin alte locuri decât cele destinate controlului vamal;comercializarea ilegală a ţigărilor nemarcate sau marcate cu timbre false.

În punctele de trecere a frontierei, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi acţionează pentru combaterea fenomenului infracţional transfrontalier împreună cu lucrători vamali ai Direcţiei Generale a Vămilor din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă