Ți-ai cumpărat casă la sat? Ghid scurt de care să ții cont înainte de a te muta în noua gospodărie

4 săptămâni in urmă 13

Viața la oraș are beneficii multe, dar din ce în ce mai multe persoane găsesc tihna rurală un mod de trai mai bun, mai apropiat de natură și de sufletul lor, care de multe ori își pierde energia printre betoanele urbane. Conform Institutului Național de Statistică, peste 113.700 de persoane, în 2019 au preferat să se mute la sat, în diverse zone ale spațiului mioritic. 

Bineînțeles, pandemia a determinat multe persoane să facă o astfel de schimbare. Munca la distanță a înlesnit decizia multor tineri sau familii cu copii a căror principală dorință este să-și vadă oamenii drag în siguranță. Dacă și tu ești un proaspăt proprietar de casă la țară, dar nu știi încă ce presupune acest lucru (într-un mod clar), citește materialul pregătit. 

Ghid scurt de care să ții cont înainte de a te muta în noua gospodărie

  • Trusa de meșter gospodar

Românul este multivalent și întreprinzător. Lucrul acesta nu mai este nicio noutate, iar o casă în general, nu este ușor de întreținut, amenajat sau reparat. Cu atât mai mult, o gospodărie la țară care are nevoie constant de reparații. De aceea, achizitionează-ți din timp un set de chei de la Scule AZ atât de necesare pentru diferite situații care se pot ivi când te aștepți mai puțin. Asigură-te că vei fi pregătit pentru orice situație care ar putea apărea.

  • Investește într-o mașină de calitate

Înainte de a te muta la sat asigură-te că deții o mașină de calitate, pregătită să facă față drumurilor dese pe care le vei face la oraș. Dacă muncești în zona urbană știi că un alt mijloc de transport mai rapid nu este. Mai mult chiar, cumpărăturile săptămânale, investigațiile medicale necesare sau grădinița puștiului pot să fie asigurate doar cu mașina personală. Pentru asta ai nevoie să ai grijă de ea și inclusiv, să deții trusă de mecanic auto necesară în caz de forță majoră. Fii pregătit tot timpul și fă din măsurile de prevenție un stil de viață, astfel încât tranziția de la oraș la sat să fie mai ușoară.

  • Fii pregătit să renunți la lucruri

Când faci o schimbare așa de mare trebuie să fii pregătit să renunți la unele obiecte. Știm că nu este ușor să te desparți de anumite lucruri care îți trezesc amintiri. Dar oare chiar este necesar să păstrezi ceainicul cioplit primit de la mătușa ta? Sortează din timp hainele pe care vrei să le păstrezi, iar restul donează-le. Vesela învechită, mobila deteriorată sau lenjeriile de pat pe care nu le mai folosești reciclează-le sau du-le în magazine specializate. Păstrează strictul necesar și folosește-te de diverse organizatoare pentru haine sau accesorii care o să-ți facă viața un pic mai comodă în noua ta casă.

  • Planifică-ți bugetul

Multe lucruri se vor schimba în curând, așa că fă-ți un plan de cheltuieli. Vezi ce lucruri sunt necesare pentru noul stil de viață care te așteaptă, în ce lucruri trebuie să investești și la ce poți renunța. Timp de două, trei luni înainte de mutare fă-ți un document în care să-ți notezi cu rigurozitate tot ce consumi, indiferent de preț. În acest mod, vei putea să-ți dai seama de planul de cheltuieli pe termen mediu și lung.

În concluzie, ai nevoie de un plan bine structurat, gândit din timp deoarece această transformare, deși este minunată, poate aduce diverse conflicte, atât timp cât nu ești bine pregătit. 

Sursă foto: Unsplash.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă