Thibault Courtois a luat foc la adresa UEFA și FIFA: „Pe ei nu îi interesează decât banii!” De ce e furios starul lui Real Madrid

2 săptămâni in urmă 12

Goalkeeperul lui Real Madrid, Thibault Courtois (29 de ani), a lansat un atac dur asupra conducătorilor UEFA și FIFA, după ce Belgia a înfruntat Italia în fazele finale ale Ligii Națiunilor.

Internaționalul belgian susține că fotbaliștii nu sunt roboți și sunt predispuși la accidentări din cauza programului aglomerat de la echipele naționale și cele de club.

Thibault Courtois s-a plâns de programul încărcat al fotbaliștilor, după meciul pentru locul al treilea în Liga Națiunilor, dintre Belgia și Italia

Thibault Courtois a început cu un atac direct asupra UEFA într-o intervenție pentru Sky Sports:

„Acest meci pentru locurile trei și patru este unul doar pentru bani și trebuie să fim sinceri despre asta. Noi îl jucăm doar pentru că aduce mai mulți bani pentru UEFA. Priviți cât de mult s-au schimbat echipele de start ale celor două echipe”.

Courtois a explicat apoi: „Dacă ambele echipe ar fi disputat ultimul act, alți fotbaliști ar fi jucat finala. Asta arată doar că am jucat prea multe meciuri până acum”.

Internaționalul belgian a vorbit și despre noua competiție creată de UEFA:

„UEFA a creat un trofeu în plus, Conference League. Este mereu la fel. Ar putea să deranjeze pe unii că alte cluburi vor o Super Ligă, dar de jucătorilor nu le pasă deloc. Pe ei îi interesează doar buzunarele lor, le pasă doar de bani”.

A pus la zid și FIFA: „Nu suntem roboți!”

Ceea ce îl deranjează cu adevărat pe Courtois este ideea lansată de FIFA de a se juca la fiecare doi ani Cupa Mondială:

„Este un lucru foarte rău că nu se vorbește deloc despre jucători. Și acum auzim că se va juca în fiecare an un Campionat European sau o Cupă Mondială. Când vom mai avea timp să ne odihnim? Niciodată. Noi nu suntem roboți!

Anul viitor vom avea Cupa Mondială în noiembrie, așa că vom fi nevoiți din nou să jucăm până la finalul lunii iunie. Trei săptămâni de vacanță nu sunt de ajuns pentru ca fotbaliștii să continue să joace la cel mai înalt nivel încă 12 luni.

Așa că până la urmă cei mai buni jucători se vor accidenta iar și iar. Dacă noi nu spunem niciodată nimic, va fi mereu la fel”.

The post Thibault Courtois a luat foc la adresa UEFA și FIFA: „Pe ei nu îi interesează decât banii!” De ce e furios starul lui Real Madrid appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă