The Washington Post: Democrații din Senatul american vor dezvălui pachetul de sancțiuni împotriva Rusiei, în cazul în care va invada Ucraina / Inclusiv Putin ar fi vizat

2 săptămâni in urmă 9

Democrații din Senatul american vor dezvălui pachetul de sancțiuni împotriva Rusiei, în cazul în care va invada Ucraina, relatează The Washington Post, citat de Reuters.

Sancțiunile majore ar urma să fie impuse militarilor și oficialilor guvernamentali ruși, inclusiv președintelui Vladimir Putin și instituțiilor bancare cheie, dacă Moscova se angajează în ostilități împotriva Ucrainei, conform unui nou proiect de lege care urmează să fie dezvăluit miercuri de senatorii democrați.

Actul normativ include, de asemenea, prevederi care să contribuie la consolidarea securității Ucrainei și încurajează SUA să „ia în considerare toate măsurile disponibile și adecvate” pentru a se asigura că gazoductul Nord Stream 2 – un „instrument de influență malignă a Federației Ruse” – nu va fi pus în funcțiune, potrivit The Washington Post.

Pachetul de sancțijuni va viza, de asemenea, companiile din Rusia care oferă sisteme de mesagerie securizate, cum ar fi SWIFT, pe care băncile îl folosesc pentru a face schimb de informații cheie cu alte instituții financiare, mai precizează sursa citată.

Aproape 25 de senatori democrați din Senat, inclusiv liderul acestora, Chuck Schumer, au aprobat deja proiectul de lege elaborat de președintele Comisiei pentru Relații Externe a Senatului, Robert Menendez, mai transmite Washington Post.

Un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Națională a declarat pentru The Post că administrația de Casa Albă sprijină proiectul de lege al lui Menendez, care ar „declanșa costuri grave pentru economia Rusiei” dacă Rusia va continua cu o invazie și că alte măsuri, cum ar fi cea promovată de senatorul republican Ted Cruz, într-un proiect de lege separat, „nu va contracara alte agresiuni ruse și nu va proteja Ucraina”.

Mai mulți senatori democrați au afirmat luni seara, după întâlnirea cu oficialii administrației Biden, că sunt de părere că sancțiunile asupra conductei ruse Nord Stream 2, proiect susținut de Cruz, ar putea afecta relațiile cu Germania.

Sursa foto; Unsplash/ Harold Mendoza

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă