Thailanda: Un parc naţional le trimite înapoi turiştilor prin poştă gunoiul pe care îl lasă în urmă

2 months ago 9

Un parc naţional din Thailanda vrea să strângă gunoaiele aruncate de turişti şi să le trimită înapoi prin poştă, cu mesajul „Aţi uitat ceva”, potrivit ministrului thailandez al Mediului, scrie Washington Post.

Pe pagina sa de Facebook, ministrul Varawut Silpa-archa a postat o poză cu o cutie plină de deşeuri abandonată în incinta unui parc naţional, care părea pregătită pentru a fi trimisă prin poştă celor care au aruncat-o acolo, alături de un mesaj: „Aţi uitat ceva în Parcul Naţional Khao Yai”.

Ministrul a anunţat ulterior că guvernul va lua măsuri dure pentru a-i împiedica să mai revină pe vizitatorii care produc stricăciuni în parcuri sau care deranjează ordinea publică. El a dat două exemple recente de comportant care nu va mai fi tolerat: un grup de turişti care au lăsat gunoaie în cortul pe care l-au închiriat şi un grup de turişti sub efectul băuturilor alcoolice care au campat într-un alt parc natural.

Ministrul Varawut a spus că vizitatorii nu au voie să lase gunoaie în urma lor, să bea în incinta parcurilor sau să facă gălăgie dupa ora 22, iar cei care încalcă regulile vor fi daţi afară.

Potrivit presei din Thailanda, pedeapsa standard pentru aruncarea gunoaielor este amenda sau chiar închisoarea. Amenda maximă se ridică la circa 16.000 de dolari.

Sursa foto: Facebook / Varawut Silpa-archa

Read Entire Article
Powered By Seo Tools