Tezele pentru acest an școlar sunt suspendate. Ministrul Educației a explicat cum va fi încheiată media semestrială a elevilor

1 lună in urmă 2

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat că elevii nu vor da teze  în anul şcolar 2020-2021, în condițiile în care acestea sunt în continuare suspendate, potrivit Mediafax.  Astfel mediile la toate disciplinele se obţin prin rotunjirea mediei aritmetice a notelor la cel mai apropiat întreg.

„Pentru anul școlar 2020-2021 sunt suspendate tezele (lucrările scrise semestriale), conform OM 5977/2020. În consecință, la finalul semestrului al doilea, mediile pentru toate disciplinele se obțin prin rotunjirea mediei aritmetice a notelor la cel mai apropiat întreg”, a spus Sorin Cîmpeanu, potrivit Mediafax.

Potrivit ministrului, având în vedere că la acest moment aproape un milion de elevi participă la toate activitățile didactice în sistem online și atâta timp cât sistemul de învățământ din România nu dispune de platforme de evaluare și examinare dedicate și securizate, „relevanța tezelor este mai mult decât discutabilă”.

De asemenea, Monica Anisie, fostul ministru al Educației, anunța anul trecut în noiembrie că elevii nu vor mai susține tezele în anul școlar 2020-2021, acestea fiind înlocuite cu evaluarea sumativă.

„În ceea ce privește susținerea tezelor, după consultarea pe care am avut-o cu toți factorii implicați, am luat decizia ca acestea să nu se mai susțină anul acesta școlar”, declara atunci Monica Anisie, potrivit Știrile Pro TV.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă