Testul care depisteaza in 20 de secunde infectia Covid-19, aprobat in Marea Britanie

1 lună in urmă 2

Agentia britanica de reglementare a medicamentelor si produselor de uz medical (MHRA) a aprobat un test care depisteaza in 20 de secunde daca o persoana este infectata cu virusul SARS-CoV-2, a anuntat vineri distribuitorul produsului, lansand un sistem care ar putea fi folosit in aeroporturi, arene sportive si companii, transmite Reuters.

Testele rapide sunt vazute drept o componenta principala a planului premierului Boris Johnson de iesire din lockdown, insa au fost exprimate ingrijorari legate de acuratetea dispozitivelor actuale cu flux lateral (LFD).

Noul produs Virolens, fabricat de start-up-ul britanic iAbra si TT Electronics, foloseste mostre de saliva si a fost testat la aeroportul Heathrow Airport.

Distribuitorul Histate a spus ca il va lansa imediat in urma aprobarii primite de la MRHA, sperand la o folosire extinsa a sa in lunile urmatoare.

Potrivit distribuitorului, testele au aratat o senzitivitate de 98,1%, ceea ce inseamna foarte putine rezultate fals negative, si o specificitate de 99,7%, adica foarte putine rezultate fals pozitive.

Marea Britanie a vaccinat pana miercuri, 17 martie, mai mult de 25 de milioane de persoane cel putin cu prima doza de vaccin impotriva COVID-19, la 100 de zile de cand prima persoana a fost vaccinata in aceasta tara.

Citeste si:

Cine este Ion Radoi, seful sindicatului care a creat haos in Bucuresti dupa o greva spontana la metrouA murit Cornelia Catanga. Era internata in spital, cu COVID-19Haos in localitatile aflate in scenariu rosu dupa ce Citu a anuntat ca se amana noile restrictii. Primar: "Nici nu stiu cum sa procedez"DOCUMENTE Acestea sunt modelele de adeverinta si declaratie necesare dupa intrarea in vigoare a noilor masuri anti-pandemieCine i-a luat locul Anei Maria Brinza in patul conjugal, cand a fost plecata in Kazahstan
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă