Testele clinice cu vaccinul AstraZeneca la copii, intrerupte de Universitatea Oxford

1 lună in urmă 3

Universitatea Oxford a luat decizia de a intrerupe testele clinice cu vaccinul AstraZeneca la copii. Institutia asteapta mai multe informatii referitoare la problemele rare de coagulare a sangelui la adultii care au primit vaccinul.

Concret, studiul pediatric condus de Universitatea Oxford a inceput la jumatatea lunii februarie si are ca scop testarea vaccinului in cazul a peste 200 de copii cu varste cuprinse intre 6 si 17 ani.

Chiar daca nu au aparut probleme de siguranta in cadrul studiului clinic, ingrijorarile cu privire la problemele rare de coagulare la adulti au declansat alte evaluari de reglementare in Marea Britanie si Europa pentru a investiga orice potentiala legatura cu vaccinul.

Astfel, se asteapta mai multe informatii de la autoritatea de reglementare a medicamentelor din Marea Britanie, inainte de a continua administrarea vaccinului copiilor sau adolescentilor in cadrul studiului pediatric, a spus purtatorul de cuvant.

Anuntul vine la doar cateva ore dupa ce un oficial EMA a spus ca exista clar o legatura a trombozelor si vaccinul AstraZeneca, intr-un interviu pentru cotidianul italian Il Messaggero, publicat marti.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă