Teste COVID sub formă de acadea, introduse în grădinițe din Austria

1 săptămână in urmă 11


Cinci grădinițe din Austria Inferioară, landul care înconjoară regiunea Vienei, vor testa copiii prin „teste-acadea”, ca parte dintr-un program pilot, menit să detecteze cât mai din timp infectările cu COVID, scrie portalul european Themayor.eu. 


Conform procedurii, testul se va face în prima zi de grădiniță a fiecărei săptămâni și încă o dată două zile mai târziu. Rezultatul este vizibil după 15 minute. Testarea este opțională și se face doar cu acordul părinților. 


„Testul-acadea” este un test antigen de salivă, ce conține un dispozitiv care se ține în gură timp de 90 de secunde, iar rezultatul este gata în 15 minute, potrivit site-ului lollipoptest.at. Testul are o acuratețe de 95,65% și costă în jur de 12 euro.


Așa arată kitul „testului-acadea”

Inițial, în jur de 440 de copii din cinci grădinițe vor fi incluși din acest proiect,însă numărul participanților va depinde de câți preșcolari vor putea veni la unitățile de învățământ în lockdownul impus din cauza noul val de coronavirus și câți părinți își vor da acordul pentri acest tip de testare. 


Planul este ca noile teste „prietenoase” cu copii să fie folosite timp de opt săptămâni, urmând ca rezultatele să fie evaluate după alte două săptămâni. 


„Dacă testele-acadea sunt bine primite vom extinde programul la toate grădinițele din regiune”, spune Ulrike Königsberger-Ludwig, consilier de stat în Austria Inferioară și unu, dintre inițiatorii programului. 


Foto: lollipoptest.at


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă