Terasele din cele mai cunoscute zone ale Capitalei - AMENDATE de Protecția Consumatorilor cu 135.000 de lei

3 săptămâni in urmă 1

Amenzi date de ANPC la terasele din BucureștiAmenzi date de ANPC la terasele din București
Amenzi date de ANPC la terasele din BucureștiAmenzi date de ANPC la terasele din București

Mai multe terase din Capitală au fost amendate cu peste 135.000 de lei de Protecția Consumatorilor. 

DUMINICĂ, 28 MARTIE 2021, 12:49

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Ioana Stanescu

Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorior (CRPCR) Bucureşti - Ilfov a verificat mai multe terase din cele mai cunoscute zone ale Capitalei pentru a vedea modul în care operatorii economici respectă cele mai noi prevederi legale de protecţie a consumatorilor, în contextul pandemiei de Covid-19. S-au depistat produse si proceduri nesigure care pot pune în pericol viaţa şi sănătatea consumatorilor, find aplicate 23 de amenzi, în valoare de 135.000 de lei, a anunțat duminică Autoritatea pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).

„În data de 27.03.2021, au avut loc alte 23 de acţiuni de control la operatorii economici care prestează servicii de alimentaţie publică, în zonele Decebal, Unirii, Dorobanţi şi Floreasca. În urma verificărilor realizate, comisarii CRPCR Bucureşti – Ilfov au aplicat 29 de sancţiuni contravenţionale, respectiv 6 avertismente şi 23 de amenzi, în valoare de 135.000 lei.

De asemenea, au fost dispuse măsuri complementare care au presupus oprirea definitivă de la comercializare a 395 kg de produse alimentare, în valoare de aproximativ 13.000 lei, precum şi oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor pentru unul dintre operatorii economici controlaţi”, a mai transmis, duminică, ANPC.

Cele mai importante abateri constatate au fost:
 
- folosirea de produse si proceduri nesigure care pot pune în pericol viața și sănătatea consumatorilor, de exempu:

materii prime cu data limită de consum depășită,materii prime fără elemente de identificare,produse cu mucegai (chifle),ulei excesiv de ars,nerespectarea condițiilor de păstrare și depozitare a produselor,lipsa panoului de protecție la casa de marcat,decongelarea materiilor prime congelate la temperatura mediului ambiant,schimbarea stării termice inițiale a produselor,paviment neigienizat,ustensile neigienizate cu aspect înnegrit,cântar fără verificare metrologică,prezența la comercializare a unor preparate culinare păstrate în recipiente de plastic,prezența la comercializare a unor produse care prezintă modificări organoleptice,utilizarea unor elemente de instrumentar pentru bucatărie degradat sau a bureților metalici  de vase, în bucătărie.

- deficiențe de informare către consumator, de exemplu:

lipsa informării cu privire la ingredientele cu potențial alergen, la raft,lipsa informării cu privire la faptul ca preparatele provin din produse decongelate,lipsa afișării datei limită de consum.
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă