Teodosie: Iubirea și căsătorie în afara aceleiași religii nu există, este patimă carnală

3 săptămâni in urmă 31

IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a făcut o nouă afirmație controversată, acre poate fi interpretată ca indemn la dezbinare pe criterii religioase. Răspunzând unei întrebări punctuale, înaltul prelat a afirmat că nu poate fi concepută căsătorie între soți care nu sunt ortodocși. 

JOI, 23 DECEMBRIE 2021, 22:50

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: REALITATEA.NET

Arhiepiscopul Tomisului a fost întrebat, joi, în cadrul emisiunii Dialog duhovnicesc de la Radio Dobrogea, de o ascultătoare, dacă Biserica Ortodoxă îi permite căsătoria cu un tânăr din comunitatea mormonă şi dacă da, în ce condiţii. Înaltul preleat i-a răspuns că așa ceva este de necpnceput, susţinând că nu există căsătorii mixte, din punct de vedere al confesiunii soților. 

"Imposibil. Deci, condiţiile nu le mai discutăm. Nu are nicio legătură mormonul cu ortodoxia. (...) Nu există căsătorii mixte, este un ghiveci, care nu duce la nimic, dacă nu merg la aceeaşi biserică”, a declarat Arhiepiscopul Tomisului, potrivit ziare.com. 

El a explicat că "noi nu avem comuniune cu celelalte confesiuni. Fiecare are autonomia şi specificul său”.

Înalt Prea Sfinţitul Teodosie a precizat că iubirea în sens carnal nu este iubire, ci patimă.

"Iubirea în sensul carnal, al acestor instincte, nu este iubire, de fapt, este o patimă. Iubirea trebuie să cuprindă în primul rând sufletul şi rezonanţele lăuntrice a fiecăruia pentru celălalt pe nişte principii, nişte principii divine”, a explicat Arhiepiscopul Tomisului.

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă