Tentativele de blat, semnalizate mai ușor de fotbaliștii din România. „Raportul ajunge direct la FIFA și FIFPro!”

3 săptămâni in urmă 13

Emilian Hulubei, președintele AFAN, a vorbit despre problemele întâmpinate de fotbalul românesc din cauza blaturilor, dar și despre metodele prin care jucătorii români pot reclama eventualele tentative de corupție.

Președintele AFAN a dezvăluit că jucătorii din România au la dispoziție o aplicație ce poate fi instalată pe telefonul mobil prin care pot raporta blaturile și sub protecția anonimatului, dacă își doresc acest lucru.

Emilian Hulubei susține că jucătorii care vor acuza diverze blaturi vor putea fi depistați prin codul unic introdus și poate face dovada că el a trimis pentru a nu fi suspendat.

Tentativele de blat, semnalizate mai ușor de fotbaliștii din România

„Când s-a implementat proiectul Fotbal Curat, am făcut şi noi parte din acest proiect. Din păcate văd că pe site-ul Federaţiei nu mai există acest proiect. Există departamentul, pentru că sunt obligaţi de UEFA, dar e activitate mai puţină decât înainte.

Legat de această aplicaţie Red Button, toţi jucătorii au acces la ea şi primiesc un cod răzuibil prin care pot introduce rapoarte în sistem. Au posibilitatea să-şi treacă datele personale, nume, echipă sau o pot face anonim, fără probleme.

Raportul ajunge direct la FIFA şi la FIFPro şi jucătorul care a făcut raportarea poate fi depistat prin codul unic introdus şi poate face dovada că el a trimis pentru a nu fi suspendat. E o metodă de prevenţie, de informare.

E foarte greu să vii şi să spui că meciul a fost aranjat. E o problemă de probe şi de credibilitate, pentru că în România jucătorii nu sunt crezuţi. S-a întâmplat să fie şi raportări false”, a declart preşedintele AFAN, Emilian Hulubei, la Look Sport LIVE.

The post Tentativele de blat, semnalizate mai ușor de fotbaliștii din România. „Raportul ajunge direct la FIFA și FIFPro!” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă