Tensiunile dintre USR PLUS și PNL continuă la Timișoara. Fritz: Președintele CJ vrea să câștige puncte electorale pe seama mea

1 lună in urmă 3

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, le răspunde celor care îl acuză că el a luat decizia carantinării orașului de pe Bega, dar și președintelui CJ Timiș, Alin Nica, care a declarat că edilul „nu a făcut nimic pentru a reduce rata de infectare”. În direct la Matinalii Digi FM, Fritz a declarat că hotărârea se ia în baza unei legi dată de Guvernul PNL anul trecut, iar procesul de avizare este unul lung, în care cuvântul său nu cântărește foarte mult.

„Direcția de sănătate publică locală, care este o instituție în subordinea Ministerului Sănătății, nu este în subordinea mea, face o analiză, care după aceea se duce la București, la Institutul Național de Sănătate Publică. Se dă o recomandare pe baza unor criterii. Apoi, se duce înapoi la Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și Comitetul Județean votează. Acest vot se duce la Comitetul Național pentru Situații de Urgență, unde se emite un ordin. Sunt patru pași. Eu în acest Comitet Județean am un vot din 40, deci influența mea în această decizie a fost și este destul de mică”, a declarat Dominic Fritz la Digi FM.

Primarul Timișoarei i-a răspuns și președintelui Consiliului Judeţean Timiş, liberalul Alin Nica. Acesta l-a acuzat pe edil că nu a făcut nimic pentru a reduce rata de infectare din oraș. În replică, Fritz spune că se apropie alegerile interne în PNL, iar Nica vrea să câștige puncte electorale pe seama sa.

Edilul Timișoarei admite că și în USR vor fi alegeri, dar spune că el nu-și dorește nicio funcție.

„O să fie în curând alegeri interne la PNL. Alin Nica este interimar, vrea să fie președinte ales. Bineînțeles, acum este o ocazie bună pentru el să-și ralieze trupele. Vom avea și noi alegeri, dar noi ne focusăm pe lucruri concrete, nu pe atacarea unui adversar politic. Nu câștig voturi interne, în USR PLUS, mai ales că eu nu o să candidez intern, eu nu vreau să fiu președinte. Eu sunt primarul Timișoarei”, a declarat Dominic Fritz.

Politicienii cu funcții înalte nu își asumă deciziile luate cu privire la pandemie, spune primarul Timișoarei, Dominic Fritz, care îi acuză că se se ascund în spatele unor comitete. Invitat la Matinalii Digi FM, edilul spune că uneori carantinarea unei localități este necesară pentru ca numărul de infectări să scadă cât mai repede.

Dominic Fritz e optimist că de Paște orașul Timișoara va fi în scenariul verde.

„Simt că aici, în România, mulți lideri politici nu vor să-și asume, să explice oamenilor de ce se iau anumite măsuri, de ce nu se iau anumite măsuri. Ne ascundem în spatele unor comitete și comisii. Uitați, de exemplu, în acest proces de carantinare sunt implicați doar tehnocrați care au fost numiți și foarte puțini politicieni. Eu cred că, din punct de vedere economic, are mult mai mult sens să luăm aceste măsuri mai degrabă devreme decât prea târziu. Și atunci putem să ieșim chiar într-un scenariu verde mult mai repede. Speranța mea este, pentru Timișoara, că vom avea un Paște verde, fără mari restricții”, a mai spus Dominic Fritz.

Editor : G.C.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă