Tensiunile dintre Ucraina și Rusia. Statele Unite dau asigurări că „vor răspunde energic” în cazul unei invazii rusești

2 săptămâni in urmă 14

Luni, 03 Ianuarie 2022, ora 07:36

102 citiri

Tensiunile dintre Ucraina și Rusia. Statele Unite dau asigurări că „vor răspunde energic” în cazul unei invazii rusești

Preşedintele american Joe Biden l-a asigurat duminică pe omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, într-un apel telefonic, că Statele Unite şi aliaţii săi "vor răspunde energic" dacă Rusia invadează Ucraina, informează AFP.

"Preşedintele Biden a precizat clar că Statele Unite şi aliaţii săi vor răspunde energic dacă Rusia va invada Ucraina", a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, într-un comunicat.

Psaki a mai spus că preşedintele Biden şi-a exprimat sprijinul pentru eforturile diplomatice, inclusiv pentru discuţiile programate pentru 9-10 ianuarie la Geneva între oficiali la nivel înalt din SUA şi Rusia.

Liderul de la Casa Albă, care înmulţeşte avertismentele către preşedintele Vladimir Putin şi pledează pentru dezescaladare, a asigurat că l-a avertizat din nou pe preşedintele rus împotriva unei tentative de invazie a Ucrainei în cadrul unei conversaţii telefonice care a avut loc joi.

„I-am spus clar preşedintelui Putin că vom adopta sancţiuni dure şi ne vom spori prezenţa în Europa, la aliaţii noştri NATO", a spus Joe Biden vineri.

La rândul său, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a apreciat "sprijinul neclintit" din partea Statelor Unite pe fondul tensiunilor cu Rusia, după discuţia telefonică de duminică cu omologul său american.

"Apreciem sprijinul neclintit pentru Ucraina (din partea SUA)", a scris Zelenski pe Twitter.

"Am vorbit despre acţiunile comune ale Ucrainei, SUA şi ale partenerilor pentru a menţine pacea în Europa şi a evita agravarea situaţiei", a mai scris preşedintele ucrainean.

Citeste si:

Vedere dinspre Rusia. De ce nu va avea loc o invazie în Ucraina

Ucraina face tot posibilul pentru ca trupele americane să fie trimise pe pământ ucrainean în fața amenințării unei invazii ruse, dar se pare că Joseph Biden și Vladimir Putin au căzut de...

O invazie rusă în Ucraina ar declanșa o criză majoră de securitate în Europa. Cum ar putea acționa SUA ?

Oficialii ucraineni din domeniul apărării susțin că Rusia a mărit numărul de trupe în apropierea graniței cu Ucraina la 120.000 de soldați, inclusiv personal suplimentar al armatei,...

DigiSport.ro

TelekomSport.ro

Adevarul.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă